Futuro Finance sponsorem 6. edycji Korowodu Nadziei

9 września Wrocławiem przejdzie niezwykły barwny korowód. Wojskowa orkiestra reprezentacyjna, patrol konny Straży Miejskiej i przebrane panie z klubu seniora oraz uczniowie z zaprzyjaźnionych szkół przejdą tego dnia ulicami miasta, by pokazać swą solidarność z dziećmi chorymi na nowotwory. Futuro Finance jest jednym ze sponsorów tegorocznej edycji tego wydarzenia.

Korowód Nadziei to cykliczna akcja organizowana co roku przez Fundację „Na ratunek dzieciom z chorobą nowotworową”. Jego celem jest okazanie wsparcia dla dzieci chorych na raka, zwrócenie uwagi społeczeństwa na ten temat i pozyskanie wsparcia finansowego na ich leczenie. Jak co roku ulicami stolicy Dolnego Śląska przejdzie bajecznie kolorowy i rozbrzmiewający dźwiękami orkiestrowych instrumentów pochód, który rozpocznie się na ul. Sanockiej o 16.00, by pół godziny później zakończyć się na przy pl. Gołębim uroczystym koncertem Natalii Kukulskiej. Futuro Finance jest w tym roku jedną z firm wspierających finansowo całe wydarzenie.

Leczenie nowotworów w Polsce to wciąż trudny temat. – Szczególnie w przypadku młodych pacjentów, dlatego zaangażowanie się w ten projekt było dla nas czymś naturalnym. Warto pokazać tym maluchom, że nie są same i mogą liczyć na pomoc dorosłych. Nasze wsparcie to nie tylko działanie propagujące inicjatywy organizowane przez Fundacje, ale także odpowiedź na jej bieżące potrzeby.

Agata Brucko-Stępkowska, Prezes Futuro Finance

Futuro Finance wspiera wrocławski Korowód Nadziei_06092017.jpg

Futuro Finance_FF wspiera Korowód Nadziei_06092017.doc

Czy opłaca się wcześniej spłacić kredyt hipoteczny?

Wybór najlepszej oferty kredytu hipotecznego to jedna z najważniejszych decyzji, jaką musimy podjąć w momencie zakupu nieruchomości. Na rynku kredytów hipotecznych oferowanych jest bardzo dużo ciekawych propozycji finansowania, dlatego niezmiernie ważnym aspektem jest umiejętne porównanie nie tylko warunków cenowych danej oferty, ale także tych dodatkowych, które mają wpływ na obsługę kredytu w czasie jego trwania.
Futuro Finance przekazuje wiertnicę do budowy studni w Sudanie Południowym

„Pomoc jest możliwa dzięki zaangażowaniu przedsiębiorstw”, to jedno z wielu przesłań, jakie szefowa Polskiej Akcji Humanitarnej kieruje do przedstawicieli biznesu. W filmie zrealizowanym w Sudanie Południowym znalazły się także osobiste podziękowania Janiny Ochojskiej dla firmy z Wrocławia.