Futuro Finance sponsorem 6. edycji Korowodu Nadziei

9 września Wrocławiem przejdzie niezwykły barwny korowód. Wojskowa orkiestra reprezentacyjna, patrol konny Straży Miejskiej i przebrane panie z klubu seniora oraz uczniowie z zaprzyjaźnionych szkół przejdą tego dnia ulicami miasta, by pokazać swą solidarność z dziećmi chorymi na nowotwory. Futuro Finance jest jednym ze sponsorów tegorocznej edycji tego wydarzenia.

Korowód Nadziei to cykliczna akcja organizowana co roku przez Fundację „Na ratunek dzieciom z chorobą nowotworową”. Jego celem jest okazanie wsparcia dla dzieci chorych na raka, zwrócenie uwagi społeczeństwa na ten temat i pozyskanie wsparcia finansowego na ich leczenie. Jak co roku ulicami stolicy Dolnego Śląska przejdzie bajecznie kolorowy i rozbrzmiewający dźwiękami orkiestrowych instrumentów pochód, który rozpocznie się na ul. Sanockiej o 16.00, by pół godziny później zakończyć się na przy pl. Gołębim uroczystym koncertem Natalii Kukulskiej. Futuro Finance jest w tym roku jedną z firm wspierających finansowo całe wydarzenie.

Leczenie nowotworów w Polsce to wciąż trudny temat. – Szczególnie w przypadku młodych pacjentów, dlatego zaangażowanie się w ten projekt było dla nas czymś naturalnym. Warto pokazać tym maluchom, że nie są same i mogą liczyć na pomoc dorosłych. Nasze wsparcie to nie tylko działanie propagujące inicjatywy organizowane przez Fundacje, ale także odpowiedź na jej bieżące potrzeby.

Agata Brucko-Stępkowska, Prezes Futuro Finance

Futuro Finance wspiera wrocławski Korowód Nadziei_06092017.jpg

Futuro Finance_FF wspiera Korowód Nadziei_06092017.doc

Onboarding, czyli jak wdrożyć nowego pracownika w firmowy etat

Rzucić na głęboką wodę czy stopniowo i z wyczuciem wprowadzać w struktury organizacji nową osobę? Przed takim dylematem stoi wiele przedsiębiorstw. Niezależnie jednak na co zdecyduje się pracodawca, najważniejsze jest odpowiednie wdrożenie takiego pracownika.
. Niest