Kierunek: Warszawa! Wrocławski krasnal dotrze nad Wisłę

Ostrów Tumski? Most Grunwaldzki? Miejski Rynek? Nie. Wrocław od lat słynie z jednej ze swoich najbardziej rozpoznawalnych wizytówek: obecnych w różnych częściach miasta krasnali z brązu. Tym razem jeden z nich – Życzliwek Podróżnik – wyruszy 22 września w podróż do stolicy Polski, gdzie uroczyście „zamieszka” na Bulwarze Karskiego.
Krasnal Życzliwek Podróżnik to prawdziwie eksportowy znak Wrocławia. Nie dość, że to iście niespokojny duch wciąż szukający nowych wrażeń, to na dodatek nie ma dla niego niemożliwych miejsc docelowych dla zaplanowanych eskapad. Jego sylwetka jest już w czterech miastach Polski, teraz przyszedł czas na Warszawę, do której zawita w ten piątek 22 września o godz. 12.45.
Podróże krasnala Życzliwka Podróżnika po Polsce to inicjatywa wrocławskiego magistratu promującego Wrocław w różnych regionach kraju. Teraz we współpracy z warszawskim urzędem miejskim na Bulwarach Wiślanych, a dokładniej na Bulwarze Karskiego na wysokości przejścia podziemnego przy ul. Boleść – najdłuższym tego typu obiektem w Warszawie – znajdzie on swój kolejny dom. W najbliższy piątek warszawiacy zainteresowani powitaniem Życzliwka Podróżnika wśród mieszkańców stolicy będą mogli wziąć udział w specjalnie przygotowanym na tę okazję evencie. Nie zabraknie takich atrakcji, jak kącik z czytaniem książek, malowanie twarzy, zabawy z animatorami, jak również występy youtuberów i performerów z różnych dziedzin. Na wszystkich czeka więc mnóstwo fantastycznych wrażeń i ani odrobiny nudy.

Jesteśmy zaszczyceni zaproszeniem nas do objęcia patronatem tego eventu. To początek wspólnej przygody, ponieważ miasto zostało partnerem naszej inicjatywy. A powitanie Życzliwka Podróżnika wśród warszawiaków to pierwsza wspólna akcja przygotowana we współpracy z Urzędem Miasta Wrocławia. Krasnal znów wyrusza w Polskę. I jak to z krasnoludkami bywa, przeprowadzka „naszego” wrocławskiego skrzata zyskała rangę poważnego, ale też niezwykle pozytywnego w przekazie przedsięwzięcia. Jesteśmy więc pewni, że spotka się w Warszawie z ciepłym przyjęciem, i to nie tylko najmłodszych mieszkańców stolicy. Jako patron medialny CreativeMorningsWRO gwarantujemy, że ten dzień będzie wyjątkowo ciepłym wydarzeniem zarówno dla niego, jak i mieszkańców Warszawy, mimo jesiennej już aury.

mówi Katarzyna Budzyń-Pepłowska, organizator projektu CreativeMorningsWRO

Zamelduj się z nami i z krasnalem Życzliwkiem Podróżnikiem w Warszawie już w ten piątek 22 września o godz. 12.45 na Bulwarze Karskiego, na wysokości przejścia podziemnego przy ul. Boleść. CreativeMorningsWRO objęło patronat nad wydarzeniem.
Spotkania CreativeMornings to inicjatywa wspierana zarówno przez partnerów globalnych, takich jak: Shutterstock, Adobe, MailChimp i WordPress.com, lokalnych w Polsce: firmy Brand Voice i Grupę Me & My Friends. Organizatorzy zapraszają do współpracy wszystkich chętnych wolontariuszy, partnerów i sponsorów mogących pomóc w przygotowaniu spotkań i tym samym budowaniu marki CreativeMornings we Wrocławiu.
Więcej informacji na temat CreativeMornings Wrocław można znaleźć na:

CreativeMorningsWRO_Krasnal Życzliwek Podróżnik zawita do Warszawy.docx

docx | 31,4 KB

Kartka Krasnal Życzliwek_v2.pdf

pdf | 1,47 MB

Krasnal Życzliwek Podróżnik_sloneczniki.jpg

Krasnal Życzliwek Podróżnik.jpg

Wrocławianie zjedzą po raz pierwszy śniadanie na plaży

Aromat świeżo palonej kawy na plaży nad Odrą w piątkowy poranek? W ten właśnie sposób CreativeMornings obudzi wrocławian 15 czerwca w ZaZoo Beach Bar. Gościem kolejnego kreatywnego spotkania będzie Łukasz Mrowiński, jeden z założycieli Etno Café, który opowie o rzemiośle parzenia kawy.
CreativeMornings chce się pochwalić Wrocławiem w Nowym Jorku

Co najmniej pół tysiąca osób z sześciu kontynentów chce przyjechać 28-31 sierpnia 2018 roku na Summit Camp w Nowym Jorku. Czy do tego grona dołączą wrocławianie jako jedyny zespół z Polski? Po prawie półtora roku zaangażowania w inicjatywę CreativeMornings i 17 kreatywnych spotkaniach z udziałem ponad 1500 uczestników, organizatorzy walczą o swoje marzenie i zbierają środki na wyjazd do Stanów Zjednoczonych.
Marian Misiak o sile środowiskowej integracji

O mieście i kulturze opowiada za pomocą liter. Marian Misiak zaprojektował nowy symbol Muzeum Narodowego we Wrocławiu i przyczynił się do reaktywacji Wystawy Wrocławskiej Grafiki Użytkowej po 50 latach przerwy. Projektant, typograf i publicysta spotka się z uczestnikami CreativeMorningsWRO w piątek 18 maja o godz. 8:30 w nowej klubokawiarni Recepcja przy ul. Ruskiej 46A.
Z Los Angeles na CreativeMornings we Wrocławiu. Mikołaj Stroiński wystąpi w Narodowym Forum Muzyki

Urodził się w Nairobi, komponuje w Los Angeles, a 20 kwietnia będzie gościem CreativeMornings we Wrocławiu. Utwory Mikołaja Stroińskiego można usłyszeć w filmach, serialach, grach i programach telewizyjnych. Kompozytor znany ze stworzenia soundtracka do gry ,,Wiedźmin 3”, w Narodowym Forum Muzyki opowie o kolejnym globalnym temacie spotkań - Game.

Jak zorganizować kilka imprez w jednym dniu?

Da się? Oczywiście, że tak. Choć organizacja kilku wydarzeń z rzędu to prawdziwa i zarazem trudna sztuka, to jednak możliwa do wykonania. Tym bardziej gdy mowa o planowaniu kompleksowej usługi dla różnych klientów i w tym samym czasie, czyli… jednym dniu.
. Każdy tak