Szlachetna pomoc doradców finansowych

Dziesiątki tysięcy wolontariuszy, łzy wzruszenia i wdzięczność obdarowanych rodzin – tak w skrócie można opisać Szlachetną Paczkę. W ten projekt pomocy dla najbardziej potrzebujących angażuje się coraz więcej firm. Podobnie jak Futuro Finance, które wesprze akcję już po raz trzeci.
Szlachetna Paczka to akcja organizowana przez krakowskie stowarzyszenie. Jej ideą jest przekazanie konkretnej pomocy dla najbardziej potrzebujących rodzin. W projekt można zaangażować się na kilka sposobów: jako darczyńca paczki lub inwestor społeczny, dokonując regularnie wpłat na konto stowarzyszenia w ramach Klubu Filantropów, czy też jako wolontariusz albo darczyńca Akademii Przyszłości, który funduje Indeks Sukcesu dla wybranego dziecka.
Podobnie jak w poprzednich edycjach, tak i w tym roku Futuro Finance wystąpi w roli Inwestora Społecznego. Do zadań firmy będzie należało m.in.: wspomaganie budowania drużyny wolontariuszy w rejonie Wrocław Stare Miasto, koordynowanie ich prac, a także aktywny udział w finale Szlachetnej Paczki i inicjatywach Akademii Przyszłości.

To dla nas ogromne wyróżnienie. Po raz kolejny dołączyliśmy do grona biznesmenów i przedsiębiorców, którzy aktywnie wspierają Szlachetną Paczkę. Pomaganie innym to temat szczególnie dla nas bliski, dlatego wspieramy wszelkie działania, które mogą zmienić czyjeś życie na lepsze.

Agata Brucko-Stępowska, prezes i założycielka Futuro Finance

Szlachetna Paczka to także inicjatywa, która świetnie wpisuje się w wartości wyznawane przez firmę: pomoc, współdziałanie, odpowiedzialność i przyjaźń.

Projekt wpisuje się w filozofię, którą konsekwentnie realizujemy w naszej organizacji. Dodatkowo sygnalizujemy także naszym potencjalnym pracownikom, że nie zamykamy się tylko w naszej działalności, ale staramy się też pomóc innym.

dodaje prezes Futuro Finance.

W tym roku Szlachetna Paczka tradycyjnie wystartuje w pierwszej połowie grudnia. W ubiegłym prezenty trafiły do 18 960 rodzin w potrzebie, a blisko 1000 rodzin otrzymało wsparcie specjalistyczne, m.in. w postaci pomocy lekarskiej lub prawnej.

Futuro Finance_Szlachetna pomoc doradców finansowych_info prasowa.jpg

Futuro Finance_Szlachetna pomoc doradców finansowych_info prasowa.doc

Czy opłaca się wcześniej spłacić kredyt hipoteczny?

Wybór najlepszej oferty kredytu hipotecznego to jedna z najważniejszych decyzji, jaką musimy podjąć w momencie zakupu nieruchomości. Na rynku kredytów hipotecznych oferowanych jest bardzo dużo ciekawych propozycji finansowania, dlatego niezmiernie ważnym aspektem jest umiejętne porównanie nie tylko warunków cenowych danej oferty, ale także tych dodatkowych, które mają wpływ na obsługę kredytu w czasie jego trwania.
Futuro Finance przekazuje wiertnicę do budowy studni w Sudanie Południowym

„Pomoc jest możliwa dzięki zaangażowaniu przedsiębiorstw”, to jedno z wielu przesłań, jakie szefowa Polskiej Akcji Humanitarnej kieruje do przedstawicieli biznesu. W filmie zrealizowanym w Sudanie Południowym znalazły się także osobiste podziękowania Janiny Ochojskiej dla firmy z Wrocławia.