LiveChat Hackathon #3. Kreuj z nami przyszłość

Młodzi, zdolni, programiści – łączcie się! Już 18 listopada we Wrocławiu odbędzie się LiveChat Hackathon #3. To jedyna taka okazja, by pokazać zawodowcom, co się umie, ale też by zdobyć ciekawe nagrody za kreatywną pracę.

Ale to nie będzie kolejny zwykły maraton dla programistów. To spotkanie najbardziej uzdolnionych programistów w jednym miejscu i dniu w stolicy Dolnego Śląska. Czekające ich 10 godzin wytężonej pracy i postawienia kreatywności na najwyższych obrotach ma pomóc wyłonić najciekawsze i tym samym najbardziej innowacyjne umysły w programistycznej branży. 18 listopada każdy z nich będzie mieć szansę udowodnić, że potrafi i chce zmieniać styl komunikacji w branży e-commerce na lepsze, stawiając ją na wyższym technologicznym poziomie. Wystarczy tylko techniczna wiedza, pomysłowość i chęć zmieniania świata komunikacji marketingowej na lepsze. Łatwo więc nie będzie, ale z pewnością przyjemnie. Bo najlepsi mogą liczyć na wyjątkową i naprawdę atrakcyjną gratyfikację.

LiveChat pomaga przedsiębiorstwom komunikować się z ich klientami już od 15 lat. Chcąc pozostać innowacyjną firmą z wartościowym produktem, pragniemy poznać nowe pomysły na prowadzenie komunikacji biznesowej. Zapraszamy do współuczestniczenia w tej ciekawej przygodzie, jaką jest budowa firmy o światowej skali w Polsce. Pokażmy, że mamy wiele osób, które potrafią przekuwać pomysły w rozwiązania, z których kiedyś będą korzystać nasze dzieci!

Bartosz Olchówka, CTO w LiveChat

Niektórzy twierdzą, że przyszłość jest na wyciągnięcie ręki. LiveChat jednak jest pewny, że zaczyna się ona już dziś. Stąd pomysł na LiveChat Hackathon #3, którego celem nie jest odwzorowanie czy powielanie aktualnych trendów, ale ich kreowanie. Dlatego już dziś LiveChat zaprasza wszystkich programistów z umiejętnościami i wiedzą do udziału w wyjątkowym, bo mocno twórczym i technicznym hackatonie. Niech wygra najlepszy, najzdolniejszy i zarazem przyszły pracownik LiveChat.
LiveChat Hackathon #3. Hackatonowy rozkład jazdy
Idea wydarzenia jest prosta. Twoim zadaniem będzie zbudowanie, na bazie wydanego przez LiveChat ostatniego produktu, prototypu narzędzia/aplikacji/integracji jeszcze bardziej usprawniającego sposób kontaktu między firmą a klientem.
Zasady
Czy są jakieś ograniczenia? Żadne. A możliwości? Nieograniczone. To Ty decydujesz, jak daleko się posuniesz w przekuwaniu własnej pomysłowości na realne i użyteczne narzędzie. Masz wolną rękę i 10 godzin na to, by wcielić swój pomysł w życie.
Gdzie i kiedy
Ruszamy 18 listopada br. w siedzibie LiveChat we Wrocławiu na al. Dębowej 3 o godz. 9. Obecność i pokłady programistycznej kreatywności obowiązkowe.
Zadanie i zasady uczestnictwa
Twoim zadaniem będzie stworzenie aplikacji, rozszerzenia lub integracji na bazie oprogramowania naszego nowego produktu: chat.io. Efekty pracy będziesz musiał przedstawić przed naszym hackatonowym jury. Udział w wydarzeniu jest oczywiście darmowy. Pamiętaj tylko, by wcześniej zarejestrować się online pod adresem: http://bit.ly/RejestracjaNaHackathon godz. 23:59 15 listopada br. Nie czekaj więc: chętnych jest mnóstwo, a taka okazja nie zdarza się często!
Język programowania
Możesz programować w dowolnym języku (w tym: Go, PHP, Python, Java, C# itp.). Droga wolna.
Co warto mieć ze sobą?
Wystarczy własny laptop, głowa pełna pomysłów i koniecznie dobry humor.
Zespoły
Podczas rejestracji informujesz nas, czy będziesz pracować sam, czy dołączysz do jednego z hackatonowych teamów. Wśród uczestników wydarzenia znajdą się programiści, graficy i testerzy oprogramowania.
Agenda
9.00 Rejestracja uczestników
9.15 Przedstawienie zasad hackatonu i charakteru zadania
9.45 Formowanie się zespołów
10.00 Start kodowania
12.00 Przerwa na lunch i dalsze kodowanie
18.00 Zakończenie kodowania i przerwa na pizzę
20.00 Prezentacja projektów przez zespoły
20.30 Narady jury
20.45 Ogłoszenie wyników
21.00 Networking
Co można wygrać?
Oprócz mnóstwa satysfakcji na najlepszych uczestników wydarzenia czekają też atrakcyjne nagrody:
  • drużyna zwycięzców otrzyma propozycję pracy w LiveChat, a każdy jej członek zostanie uhonorowany dodatkowo 2 000 zł
  • dla każdego zdobywcy drugiego miejsca czeka 1 000 zł
  • a trzeciego – 500 zł „na głowę”
LiveChat Hackathon #3 już 18 listopada 2017 r. we Wrocławiu. Tutaj każdy wygrywa!

LiveChat Hackathon #3. Kreuj z nami przyszłość.doc

LiveChat_plakat.png

LiveChat_850x300.png

livechat_logotyp.png

Śmierć – inny wymiar życia. Jerzy Kawecki gościem kolejnego poranka z cyklu CreativeMorningsWRO pt. „Death”

Jest inna. Czasem przychodzi nieproszona, kiedy indziej długo wyczekiwana - pojawia się w końcu w drzwiach. Przeraża, bo przynosi ze sobą w pakiecie nieznane, z drugiej strony mocno intryguje. Ale mimo że ma różne twarze, wszystko z nią związane kończy się tak samo: śmiercią. Wielką, fascynującą niewiadomą. I właśnie o tym aspekcie wciąż niezgłębionego zjawiska, jakim jest koniec ludzkiego życia, powie medyk sądowy Jerzy Kawecki na kolejnym spotkaniu z cyklu CreativeMorningsWRO 10 listopada w Hali Stulecia.