Jakub Karólewski – nowy Project Manager w The Dust, Grupa Me & My Friends

Już od najmłodszych lat zamiłowaniem Jakuba są gry. Jego pasja, poparta doświadczeniem w branży game development, będzie miała szansę zrealizować się w nowych wyzwaniach w zespole The Dust, lidera advergamingu w Polsce.

Z grami komputerowymi związany jest niemal od 20 lat, początkowo jako gracz i obserwator, następnie jako praktyk. W pracy zawodowej rozpoczynał od testowania gier, by wkrótce opanować języki skryptowe, takie jak Python czy Groovy. Zajmował się także testami automatycznymi oraz pisaniem oprogramowania, wspierającego tworzenie konkretnych rozwiązań. Współtworzył dział DevOps, w ramach którego napisał autorski system ciągłej integracji.
Jakub posiada też doświadczenie w zarządzaniu projektami

Specyfika tej pracy polega na uwzględnieniu w danym przedsięwzięciu działań nie tylko własnych, ale też wszystkich członków zespołu, szczególnie w kontekście nieprzewidzianych zmian. Jestem tu gorącym zwolennikiem stwierdzenia Dwighta Eisenhowera – „Plans are worthless, but planning is everything” (tłum. „Plany są niczym, a planowanie jest wszystkim”).

Jakub Karólewski, Project Manager w The Dust, Grupa Me & My Friends

W The Dust Jakub Karólewski będzie realizował m.in. takie zadania jak agregowanie wymagań dla projektu, definiowanie jego zakresu, kontrola oraz zarządzanie zespołami developerskimi, złożonymi z programistów, rysowników, artystów 3D i projektantów poziomów.
Prywatnie (oprócz zamiłowania do gier komputerowych i planszowych) pasją Jakuba jest muzyka – w szczególności jazz i progresywny rock.

The Dust_Jakub Karólewski – nowy Project Manager w The Dust, Grupa Me & My Friends.docx

docx | 46 KB

The Dust Jakub Karólewski_Project Manager w The Dust.jpg

Mateusz Kołakowski dołącza do zespołu The Dust

Studio deweloperskie gier The Dust (Grupa Me & My Friends) po raz kolejny rozbudowuje swój zespół. Szeregi wrocławskiej firmy wzmocnił Mateusz Kołakowski, który objął stanowisko Junior 3D Graphic.
Jedyne Muzeum Architektury w Polsce opuszcza swoje mury

Plenerowy pawilon z pergolą i kawiarnią, wyjątkowa twórczość malarza Leona Tarasewicza oraz wystawa ,,Trzy Początki. 1918-1945-1989” z okazji 100. rocznicy odzyskania niepodległości – to trzy główne atrakcje przygotowane przez Muzeum Architektury we Wrocławiu w 2018 roku. Za wizerunkową odsłonę wydarzeń oraz relacje ze sponsorami od kwietnia br. odpowiada agencja Brand Voice (Grupa Me & My Friends).
Lider advergamingu w Polsce wchodzi na NewConnect

The Dust – studio deweloperskie, dostarczające rozwiązań w obszarze advergamingu oraz producent gier mobilnych, już w najbliższy poniedziałek, 16 kwietnia zadebiutuje na NewConnect. Wrocławska spółka gamingowa wyróżnia się nie tylko strukturą przychodów, ale również dużą dynamiką wzrostu wyników finansowych w ujęciu rocznym.
Mateusz Dykier – New Business Manager w Grupie Me & My Friends

Mateusz Dykier objął stanowisko New Business Managera. Do jego obowiązków będzie należało pozyskiwanie klientów dla spółek Grupy Me & My Friends i bieżąca obsługa zapytań ofertowych. Będzie on też odpowiedzialny za prowadzenie negocjacji handlowych oraz realizację planu sprzedażowego zgodnie z celami biznesowymi Grupy.

Ciekawość to pierwszy stopień do… O pilatesie i nie tylko na CreativeMorningsWRO

Nie rozstajemy się z nim ani na chwilę, mimo to wciąż ludzkie ciało pozostaje dla nas tajemnicze i niezbadane. Lutowym tematem CreativeMorningsWRO będzie ciekawość, a na pytania uczestników odpowie Gosia Szymczyk, fizjoterapeutka i instruktorka pilatesu, która współpracuje ze sportowcami, aktorami i tancerzami. Bezpłatne spotkanie odbędzie się 23 lutego w siedzibie SYSTEMA przy ul. Ruskiej 51, a dla chętnych rozpocznie się nietypowo o 7:45 od wspólnego treningu.