Cyber Strike – premiera nowej gry mobilnej typu run & shoot

Akcja Cyber Strike rozgrywa się w mrocznym, cyberpunkowym świecie przyszłości. Gracz wciela się w postać androida, który na skutek błędu naukowców zyskuje świadomość i wymyka się spod ich kontroli. Najnowsza realizacja free-to-play od The Dust (Grupa Me & My Friends) jest już dostępna do pobrania w sklepach Google Play i App Store.

The Dust to studio deweloperskie gier, zajmujące się advergamingiem, VR i AR. Wyróżnia je kreatywne podejście do działań oraz wysoki poziom graficzny realizacji. Wdrożone projekty zostały wyróżnione Golden Arrow, Impactor czy Mobile Trend Awards. W najnowszej produkcji Cyber Strike zadaniem gracza jest ucieczka z miasta nadzorowanego przez militarne korporacje. Poruszając się po labiryncie ulic, użytkownik walczy z kolejnymi przeciwnikami – od małych robotycznych pająków, przez strzelające laserami drony, aż po ciężkie, wojskowe droidy. Po pokonaniu każdego z pięćdziesięciu leveli, sterowany przez gracza android musi stoczyć walkę z bossem.
The Dust_Cyber Strike (5).jpg
Podczas eksploracji miasta i eliminowaniu kolejnych przeciwników gracz otrzymuje nowe rodzaje amunicji, pieniądze oraz zdolności. Dodatkowo ma możliwość zyskania specjalnych bonusów za zrealizowanie achievementów, związanych z ilością pokonanych przeciwników lub ukończeniem levelu w określonym czasie. W trakcie rozgrywki użytkownik udoskonala swoją postać, zdobywa nowy arsenał i zyskuje wzmocnienia takie jak: uderzenia siłowe czy granaty elektromagnetyczne, które niszczą procesory wrogich droidów.
Gra Cyber Strike posiada przejrzysty, przyjazny dla użytkownika interfejs. Design został zainspirowany m.in. przez Blade Runnera oraz Ghost in the Shell. Najnowsza gra The Dust oferuje dwa typy rozgrywki: survival i story. Przeznaczona jest na urządzenia mobilne z systemem Android oraz iOS i jest dostępna za darmo (posiada dodatkowe opcje In-App Purchases).
Linki do pobrania gry w sklepach
Premiera: 14.02.2018
Źródło grafik: The Dust

The Dust_Cyber Strike (5).jpg

The Dust_Cyber Strike (4).jpg

The Dust_Cyber Strike (3).jpg

The Dust_Cyber Strike (2).jpg

The Dust_Cyber Strike (1).jpg

Cyber Strike – premiera nowej gry mobilnej typu run & shoot.doc

Mateusz Kołakowski dołącza do zespołu The Dust

Studio deweloperskie gier The Dust (Grupa Me & My Friends) po raz kolejny rozbudowuje swój zespół. Szeregi wrocławskiej firmy wzmocnił Mateusz Kołakowski, który objął stanowisko Junior 3D Graphic.
Jedyne Muzeum Architektury w Polsce opuszcza swoje mury

Plenerowy pawilon z pergolą i kawiarnią, wyjątkowa twórczość malarza Leona Tarasewicza oraz wystawa ,,Trzy Początki. 1918-1945-1989” z okazji 100. rocznicy odzyskania niepodległości – to trzy główne atrakcje przygotowane przez Muzeum Architektury we Wrocławiu w 2018 roku. Za wizerunkową odsłonę wydarzeń oraz relacje ze sponsorami od kwietnia br. odpowiada agencja Brand Voice (Grupa Me & My Friends).
Lider advergamingu w Polsce wchodzi na NewConnect

The Dust – studio deweloperskie, dostarczające rozwiązań w obszarze advergamingu oraz producent gier mobilnych, już w najbliższy poniedziałek, 16 kwietnia zadebiutuje na NewConnect. Wrocławska spółka gamingowa wyróżnia się nie tylko strukturą przychodów, ale również dużą dynamiką wzrostu wyników finansowych w ujęciu rocznym.
Mateusz Dykier – New Business Manager w Grupie Me & My Friends

Mateusz Dykier objął stanowisko New Business Managera. Do jego obowiązków będzie należało pozyskiwanie klientów dla spółek Grupy Me & My Friends i bieżąca obsługa zapytań ofertowych. Będzie on też odpowiedzialny za prowadzenie negocjacji handlowych oraz realizację planu sprzedażowego zgodnie z celami biznesowymi Grupy.

Cyber Strike – a new cyberpunk-themed run & shoot mobile game

The latest mobile free-to-play game from The Dust (Me & My Friends Group) is now available to download from Google Play and App Store. Gameplay is set in the dark, cyberpunk world of the future. User’s character is an android who, as a result of scientists' error, gains consciousness and escapes the research facility.