Pomogą poszkodowanym na Ukrainie

Pomogą poszkodowanym na Ukrainie

Od Sudanu Południowego aż po Ukrainę. Dla pracowników Futuro Finance pomaganie nie zna granic. W ramach współpracy z Polską Akcją Humanitarną zaangażują się w pomoc dla ludności cywilnej poszkodowanej w konflikcie zbrojnym na Wschodzie.

Mieszkańcy Ukrainy zmagają się z wojną od 2014 roku. Wielu mieszkańców regionu było zmuszonych do opuszczenia swoich domów i przeniesienia się w inną część kraju. Często oznacza to dla nich pogorszenie warunków życia, co wiąże się z brakiem podstawowych środków (jedzenia, ciepłych ubrań, artykułów szkolnych).  W trudnej sytuacji są także osoby starsze, które wymagają wsparcia innych.
W pomoc na Wschodzie od blisko 4 lat aktywnie angażuje się Polska Akcja Humanitarna. Dostarcza niezbędną pomoc ludności cywilnej oraz lokalnej społeczności. Teraz do akcji włącza się wrocławska firma Futuro Finance.

W ramach współpracy z Polską Akcją Humanitarną podjęliśmy decyzję o zaangażowaniu się w działania niosące pomoc przede wszystkim dzieciom, które ucierpiały w skutek wojny. Naszym wsparciem objęliśmy jedno z przedszkoli, do którego regularnie uczęszcza blisko dwudziestu maluchów. Dodatkowo dbamy także o prawidłowe działanie świetlicy terapeutycznej dla dzieci i młodzieży.

mówi Agata Brucko-Stępkowska, właścicielka Futuro Finance i Biznesowy Ambasador PAH

Dzieci z rodzin zmuszonych opuścić swoje domy z powodu działań wojennych, w przedszkolu w Okręgu Zaporoskim, 2017. Fot. PAH/M. WoroszkowDzieci z rodzin zmuszonych opuścić swoje domy z powodu działań wojennych, w przedszkolu w Okręgu Zaporoskim, 2017. Fot. PAH/M. WoroszkowDzieci z rodzin zmuszonych opuścić swoje domy z powodu działań wojennych, w przedszkolu w Okręgu Zaporoskim, 2017. Fot. PAH/M. WoroszkowDzieci z rodzin zmuszonych opuścić swoje domy z powodu działań wojennych, w przedszkolu w Okręgu Zaporoskim, 2017. Fot. PAH/M. WoroszkowDzieci z rodzin zmuszonych opuścić swoje domy z powodu działań wojennych, w przedszkolu w Okręgu Zaporoskim, 2017. Fot. PAH/M. WoroszkowDzieci z rodzin zmuszonych opuścić swoje domy z powodu działań wojennych, w przedszkolu w Okręgu Zaporoskim, 2017. Fot. PAH/M. WoroszkowDzieci z rodzin zmuszonych opuścić swoje domy z powodu działań wojennych, w przedszkolu w Okręgu Zaporoskim, 2017. Fot. PAH/M. WoroszkowDzieci z rodzin zmuszonych opuścić swoje domy z powodu działań wojennych, w przedszkolu w Okręgu Zaporoskim, 2017. Fot. PAH/M. WoroszkowDzieci z rodzin zmuszonych opuścić swoje domy z powodu działań wojennych, w przedszkolu w Okręgu Zaporoskim, 2017. Fot. PAH/M. WoroszkowDzieci z rodzin zmuszonych opuścić swoje domy z powodu działań wojennych, w przedszkolu w Okręgu Zaporoskim, 2017. Fot. PAH/M. Woroszkow
To nie pierwsza tego typu inicjatywa Futuro Finance. Firma sfinansowała niedawno zakup maszyny wiertniczej do budowy studni w Sudanie Południowym. Dzięki niej PAH sprawniej będzie budować studnie, co poprawi dostęp do wody pitnej.

Na co dzień rzadko myślimy o tym, tymczasem jej deficyt jest realnym problemem, z którym boryka się już coraz więcej ludzi. Zasoby bezpiecznej do picia wody kurczą się w zastraszającym tempie, dlatego bez wahania podjęłam decyzję, aby zaangażować się w pomoc dla Sudanu Południowego.

mówi Biznesowa Ambasador PAH

Jak podkreśla Agata Brucko-Stępkowska, projekty z obszaru społecznej odpowiedzialności biznesu prowadzone przez jej firmę mają za zadanie pokazać, że współpraca przedsiębiorców z organizacjami charytatywnymi jest możliwa i przynosi wymierne korzyści, zarówno jednej, jak i drugiej stronie. Ponadto przykład Futuro Finance udowadnia, że pomoc to nie jednorazowy gest, a długofalowe i konsekwentne działanie.

Dzieci z rodzin zmuszonych opuścić swoje domy z powodu działań wojennych, w przedszkolu w Okręgu Zaporoskim, 2017. Fot. PAHM. Woroszkow (10).jpg

Dzieci z rodzin zmuszonych opuścić swoje domy z powodu działań wojennych, w przedszkolu w Okręgu Zaporoskim, 2017. Fot. PAHM. Woroszkow (9).jpg

Dzieci z rodzin zmuszonych opuścić swoje domy z powodu działań wojennych, w przedszkolu w Okręgu Zaporoskim, 2017. Fot. PAHM. Woroszkow (8).jpg

Dzieci z rodzin zmuszonych opuścić swoje domy z powodu działań wojennych, w przedszkolu w Okręgu Zaporoskim, 2017. Fot. PAHM. Woroszkow (7).jpg

Dzieci z rodzin zmuszonych opuścić swoje domy z powodu działań wojennych, w przedszkolu w Okręgu Zaporoskim, 2017. Fot. PAHM. Woroszkow (5).jpg

Dzieci z rodzin zmuszonych opuścić swoje domy z powodu działań wojennych, w przedszkolu w Okręgu Zaporoskim, 2017. Fot. PAHM. Woroszkow (3).jpg

Dzieci z rodzin zmuszonych opuścić swoje domy z powodu działań wojennych, w przedszkolu w Okręgu Zaporoskim, 2017. Fot. PAHM. Woroszkow (4).jpg

Dzieci z rodzin zmuszonych opuścić swoje domy z powodu działań wojennych, w przedszkolu w Okręgu Zaporoskim, 2017. Fot. PAHM. Woroszkow (6).jpg

Dzieci z rodzin zmuszonych opuścić swoje domy z powodu działań wojennych, w przedszkolu w Okręgu Zaporoskim, 2017. Fot. PAHM. Woroszkow (2).jpg

Dzieci z rodzin zmuszonych opuścić swoje domy z powodu działań wojennych, w przedszkolu w Okręgu Zaporoskim, 2017. Fot. PAHM. Woroszkow (1).jpg

Futuro Finance_Pomogą poszkodowanym na Ukrainie.doc

Futuro Finance przekazuje wiertnicę do budowy studni w Sudanie Południowym

„Pomoc jest możliwa dzięki zaangażowaniu przedsiębiorstw”, to jedno z wielu przesłań, jakie szefowa Polskiej Akcji Humanitarnej kieruje do przedstawicieli biznesu. W filmie zrealizowanym w Sudanie Południowym znalazły się także osobiste podziękowania Janiny Ochojskiej dla firmy z Wrocławia.

Wrocławska firma pomoże odbudować szkołę na Zanzibarze

Zaczęło się od zakupu wiertnicy do budowy studni w Sudanie, później była pomoc dla poszkodowanych cywilów w konflikcie zbrojnym na Ukrainie, a teraz budowa szkoły dla 260 uczniów na Zanzibarze. Dla Futuro Finance nie ma rzeczy niemożliwych! Wrocławska firma pokazuje, że pomoc nie zna żadnych granic.