Me & My Friends z aplikacją dedykowaną dla Warszawy

Wrocławska agencja interaktywna Me & My Friends przygotuje specjalną historyczną aplikację na stulecie odzyskania przez Polskę niepodległości. Nad zawartością merytoryczną czuwa Dom Spotkań z Historią.

Agencja odpowiada za stworzenie i kompleksowe wdrożenie aplikacji, która będzie swoistego rodzaju przewodnikiem po historycznej Warszawie. Ma ona wskazywać ważne punkty na mapie miasta, a także udostępniać informacje, łamigłówki i gry związane z niepodległością. Ważnym elementem aplikacji będzie także wykaz postaci, które odegrały kluczową rolę w tym ważnym dla Polski okresie.
Aplikacja powstanie we współpracy z Domem Spotkań z Historią, która działa jako instytucja kultury miasta st. Warszawy. Zajmuje się przede wszystkim krzewieniem historii Polski i Europy Środkowo-Wschodniej w XX wieku.
Po stronie agencji działania koordynuje Olga Hołowiecka, Account Manager w Grupie Me & My Friends. Współpracę nawiązano w wyniku konkursu ofert.

Me & My Friends z aplikacją dedykowaną dla Warszawy.doc

Me & My Friends z aplikacją dedykowaną dla Warszawy.jpg

MoveApp wygrywa przetarg na realizację aplikacji mobilnej dla Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie

Agencja interaktywna z Wrocławia, która od 12 lat z powodzeniem buduje wizerunek polskich i międzynarodowych marek, wygrała przetarg na stworzenie aplikacji mobilnej dla GPW. Będzie to wersja 3.0. Tym samym kontynuowana jest 6-letnia współpraca ze spółką.
Warszawa ma nową aplikację na 100-lecie niepodległości

Mieszkańcy i turyści mogą już przespacerować się po Warszawie z 1918 roku. Pomoże im w tym specjalna aplikacja mobilna, która powstała z okazji setnej rocznicy odzyskania przez Polskę niepodległości. „Wasza Warszawa 1918/2018” wyznaczy trasy zwiedzania, przedstawi najważniejsze miejsca i postaci na archiwalnych nagraniach, a także zaproponuje udział w grach miejskich i quizach. Aplikację przygotowała Grupa Me & My Friends, a zawartość merytoryczną zapewnił warszawski Dom Spotkań z Historią.
Turystyczne last minute - czyli TOP 5 aplikacji mobilnych polskich miast

Polskie miasta dbają o swoją promocję także w mobile’u. Czy interaktywne przewodniki zastąpią te tradycyjne? Tego nie wiemy, ale w Grupie Me & My Friends* przetestowaliśmy dla Was najciekawsze aplikacje polskich miast. Sezon turystyczny w pełni. Zatem apki w dłoń i w miasto/a!
Hrabiny z Wrocławia ruszają na podbój Europy

Mistrzostwo kraju i Puchar Polski w softballu kobiet to dla nich za mało. Teraz Hrabiny z Wrocławia chcą powalczyć z najlepszymi drużynami klubowymi na kontynencie i zbierają środki na wyjazd. Rozgrywki Pucharu Europy odbędą się we Włoszech od 20 do 25 sierpnia 2018 roku.