Lider advergamingu w Polsce wchodzi na NewConnect

The Dust – studio deweloperskie, dostarczające rozwiązań w obszarze advergamingu oraz producent gier mobilnych, już w najbliższy poniedziałek, 16 kwietnia zadebiutuje na NewConnect. Wrocławska spółka gamingowa wyróżnia się nie tylko strukturą przychodów, ale również dużą dynamiką wzrostu wyników finansowych w ujęciu rocznym.

Zespół developerów z The Dust specjalizuje się w produkcji gier na urządzenia mobilne w dwóch modelach: produkcji reklamowych na zlecenie (tzw. advergaming) oraz własnych, dostępnych w modelu F2P (free-to-play). Spółka rozwija swoje kompetencje w obszarze nowych technologii, w ostatnim czasie zwiększyła zatrudnienie i stale wzmacnia swoją pozycję na rynku. Realizacje studia zdobyły też wyróżnienia w prestiżowych konkursach jak: Golden Arrow, Mobile Trends Awards czy Kreatura.
W 2017 r. w ujęciu r/r, spółka odnotowała wzrost przychodów netto ze sprzedaży o 113%, jej zysk operacyjny wyniósł 240 tys. zł, a EBITDA 255 tys. zł. Zysk netto liczył 231 tys. złotych, a wartość sumy bilansowej wzrosła o 262%. The Dust dobre wyniki tłumaczy rosnącym zainteresowaniem rynkiem nowych technologii, w tym VR (virtual reality) i AR (augmented reality).

Cieszy nas ten trend, bowiem pokrywa się z przyjętą przez nas strategią. Zakładamy dalszy, dynamiczny rozwój produkcji własnych oraz utrzymanie pozycji lidera advergamingu w Polsce.

zapowiada Jakub Wolff, CEO The Dust (Grupa Me & My Friends).

Debiut The Dust na NewConnect odbędzie się 16 kwietnia br. Decyzją Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. będzie to pierwszy dzień notowania 735 000 akcji serii B i 145 000 akcji serii C tej spółki. Akcje będą notowane pod nazwą skróconą „THEDUST” i oznaczeniem „THD”. To także ważna data dla Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie, bowiem w tym samym dniu – 16 kwietnia 1991 roku odbyła się pierwsza, historyczna sesja notowań, podczas której zadebiutowało 5 spółek.

The Dust Lider advergamingu w Polsce wchodzi na NewConnect .doc

The Dust_NewConnect.png

The Dust_Jakub_Wolff.jpg

Mateusz Kołakowski dołącza do zespołu The Dust

Studio deweloperskie gier The Dust (Grupa Me & My Friends) po raz kolejny rozbudowuje swój zespół. Szeregi wrocławskiej firmy wzmocnił Mateusz Kołakowski, który objął stanowisko Junior 3D Graphic.
Jedyne Muzeum Architektury w Polsce opuszcza swoje mury

Plenerowy pawilon z pergolą i kawiarnią, wyjątkowa twórczość malarza Leona Tarasewicza oraz wystawa ,,Trzy Początki. 1918-1945-1989” z okazji 100. rocznicy odzyskania niepodległości – to trzy główne atrakcje przygotowane przez Muzeum Architektury we Wrocławiu w 2018 roku. Za wizerunkową odsłonę wydarzeń oraz relacje ze sponsorami od kwietnia br. odpowiada agencja Brand Voice (Grupa Me & My Friends).
Mateusz Dykier – New Business Manager w Grupie Me & My Friends

Mateusz Dykier objął stanowisko New Business Managera. Do jego obowiązków będzie należało pozyskiwanie klientów dla spółek Grupy Me & My Friends i bieżąca obsługa zapytań ofertowych. Będzie on też odpowiedzialny za prowadzenie negocjacji handlowych oraz realizację planu sprzedażowego zgodnie z celami biznesowymi Grupy.
The IFAB wprowadza VAR do Przepisów Gry w piłkę nożną

Mistrzostwa Świata w Rosji będą pierwszym mundialem w historii, podczas którego sędziowie będą mogli korzystać z powtórek wideo. Zielone światło na wykorzystanie systemu VAR dała organizacja The International Football Association Board, która od 1886 roku tworzy Przepisy Gry w piłkę nożną. Dzięki polskiej agencji z Wrocławia – Grupie Me & My Friends – jej głos jest słyszalny wśród fanów futbolu również w internecie i mediach społecznościowych.

Jedyne Muzeum Architektury w Polsce opuszcza swoje mury