Założenia projektu są bardzo proste. Co drugi poniedziałek miesiąca każdy z Futuro Finance może wrzucić do specjalnych puszek Polskiej Akcji Humanitarnej datek i przy okazji zjeść coś smacznego, przygotowanego przez kulinarny zespół, złożony z pracowników firmy. Chętnych do gotowania nie brakuje, podobnie jak osób, które aktywnie wspierają inicjatywę.

Inspiracją do takiego działania stała się Akcja Pajacyk. Współpracujemy z Polską Akcją Humanitarną już od jakiegoś czasu i wspólnie z zespołem zastanawialiśmy się, w jaki sposób możemy jeszcze pomóc. Zdecydowaliśmy, że skoro w naszej firmie są osoby, które lubią gotować, to  warto połączyć przyjemne z pożytecznym. I tak zrodziły się Kulinarne Poniedziałki, gdzie każdy ma szanse zaprezentować swoje popisowe danie, a przy tym zaangażować się w pomoc potrzebującym. Do tej pory udało nam się zebrać blisko 2 tys. złotych, co utwierdza nas tylko w przekonaniu, że to był trafiony pomysł.

mówi Bartosz Fudali, młodszy specjalista ds. marketingu Futuro Finance i koordynator akcji.

To nie pierwsza tego typu inicjatywa pracowników wrocławskiej firmy. Aktualnie trwa przygotowanie prac remontowych szkoły w wiosce Mikungunini na Zanzibarze. Firma oprócz przekazania pieniędzy na odbudowę oraz wyposażenie szkoły, opłaci także kursy językowe z angielskiego dla najmłodszych oraz zajmie się stworzeniem punktu medycznego.
Dodatkowo w ramach współpracy z Polską Akcję Humanitarną, Futuro Finance sfinansowało zakup maszyny wiertniczej do budowy studni w Sudanie Południowym. Koszt sprzętu to ok. 138 tys. złotych. Dzięki niemu PAH zapewni dostęp do czystej wody ponad 11 tysiącom mieszkańców kraju w skali roku.
Wrocławska firma stale współpracuje z Polską Akcją Humanitarną w ramach społecznej odpowiedzialności biznesu. W ubiegłym roku ta organizacja po raz pierwszy - w ramach swojej 25-letniej działalności, przyznała tytuł Biznesowego Ambasadora PAH. Została nim Agata Brucko-Stępkowska – prezes Futuro Finance, która promuje ideę PAH-workingu i angażuje w pomoc inne firmy.

Kulinarne Poniedziałki w FF_fot. Futuro Finance.jpg

Kulinarne Poniedziałki w FF_fot. Futuro Finance (3).jpg

Kulinarne Poniedziałki w FF_fot. Futuro Finance (2).jpg

Futuro Finance_Gotują i pomagają dzieciom w całej Polsce_24.04.2018.doc

Dłużnicy łatwiej spłacą swoje zobowiązania

Coraz więcej Polaków mających problem ze spłatą zobowiązań, zostaje wpisanych do oficjalnych rejestrów. Czy możliwe jest wyjście z impasu? Na rynku finansowym pojawił się nowy produkt, dzięki któremu można uregulować blokujące w działaniach zaległości, przy jednoczesnym pozyskaniu dodatkowych środków na rozwój firmy!
Wrocławska firma pomoże odbudować szkołę na Zanzibarze

Zaczęło się od zakupu wiertnicy do budowy studni w Sudanie, później była pomoc dla poszkodowanych cywilów w konflikcie zbrojnym na Ukrainie, a teraz budowa szkoły dla 260 uczniów na Zanzibarze. Dla Futuro Finance nie ma rzeczy niemożliwych! Wrocławska firma pokazuje, że pomoc nie zna żadnych granic.
Przedsiębiorcy łatwiej spłacą swoje zadłużenie w ZUS i US

Według Biura Informacji Kredytowej ponad 2,5 miliona Polaków nie płaci swoich zobowiązań terminowo. Nie muszą się już jednak martwić o swoją finansową przyszłość. Na rynku pojawił się nowy produkt, który umożliwia spłatę zadłużeń już w 48 godzin! Od teraz jest dostępny na terenie całej Polski w wybranych punktach doradztwa finansowego.
Futuro Finance umacnia pozycję lidera

Wrocławska firma Futuro Finance już po raz trzeci została wyróżniona prestiżowym tytułem Finansowej Marki Roku, umacniając tym samym swoją pozycję w branży doradztwa finansowego. Od początku działalności spółka stawia na transparentność oferowanych usług, wysoką jakość obsługi i trwałe relacje z klientami.

Mateusz Kołakowski dołącza do zespołu The Dust

Studio deweloperskie gier The Dust (Grupa Me & My Friends) po raz kolejny rozbudowuje swój zespół. Szeregi wrocławskiej firmy wzmocnił Mateusz Kołakowski, który objął stanowisko Junior 3D Graphic.