Założenia projektu są bardzo proste. Co drugi poniedziałek miesiąca każdy z Futuro Finance może wrzucić do specjalnych puszek Polskiej Akcji Humanitarnej datek i przy okazji zjeść coś smacznego, przygotowanego przez kulinarny zespół, złożony z pracowników firmy. Chętnych do gotowania nie brakuje, podobnie jak osób, które aktywnie wspierają inicjatywę.

Inspiracją do takiego działania stała się Akcja Pajacyk. Współpracujemy z Polską Akcją Humanitarną już od jakiegoś czasu i wspólnie z zespołem zastanawialiśmy się, w jaki sposób możemy jeszcze pomóc. Zdecydowaliśmy, że skoro w naszej firmie są osoby, które lubią gotować, to  warto połączyć przyjemne z pożytecznym. I tak zrodziły się Kulinarne Poniedziałki, gdzie każdy ma szanse zaprezentować swoje popisowe danie, a przy tym zaangażować się w pomoc potrzebującym. Do tej pory udało nam się zebrać blisko 2 tys. złotych, co utwierdza nas tylko w przekonaniu, że to był trafiony pomysł.

mówi Bartosz Fudali, młodszy specjalista ds. marketingu Futuro Finance i koordynator akcji.

To nie pierwsza tego typu inicjatywa pracowników wrocławskiej firmy. Aktualnie trwa przygotowanie prac remontowych szkoły w wiosce Mikungunini na Zanzibarze. Firma oprócz przekazania pieniędzy na odbudowę oraz wyposażenie szkoły, opłaci także kursy językowe z angielskiego dla najmłodszych oraz zajmie się stworzeniem punktu medycznego.
Dodatkowo w ramach współpracy z Polską Akcję Humanitarną, Futuro Finance sfinansowało zakup maszyny wiertniczej do budowy studni w Sudanie Południowym. Koszt sprzętu to ok. 138 tys. złotych. Dzięki niemu PAH zapewni dostęp do czystej wody ponad 11 tysiącom mieszkańców kraju w skali roku.
Wrocławska firma stale współpracuje z Polską Akcją Humanitarną w ramach społecznej odpowiedzialności biznesu. W ubiegłym roku ta organizacja po raz pierwszy - w ramach swojej 25-letniej działalności, przyznała tytuł Biznesowego Ambasadora PAH. Została nim Agata Brucko-Stępkowska – prezes Futuro Finance, która promuje ideę PAH-workingu i angażuje w pomoc inne firmy.

Kulinarne Poniedziałki w FF_fot. Futuro Finance.jpg

Kulinarne Poniedziałki w FF_fot. Futuro Finance (3).jpg

Kulinarne Poniedziałki w FF_fot. Futuro Finance (2).jpg

Futuro Finance_Gotują i pomagają dzieciom w całej Polsce_24.04.2018.doc

Futuro Finance przekazuje wiertnicę do budowy studni w Sudanie Południowym

„Pomoc jest możliwa dzięki zaangażowaniu przedsiębiorstw”, to jedno z wielu przesłań, jakie szefowa Polskiej Akcji Humanitarnej kieruje do przedstawicieli biznesu. W filmie zrealizowanym w Sudanie Południowym znalazły się także osobiste podziękowania Janiny Ochojskiej dla firmy z Wrocławia.

Wrocławska firma pomoże odbudować szkołę na Zanzibarze

Zaczęło się od zakupu wiertnicy do budowy studni w Sudanie, później była pomoc dla poszkodowanych cywilów w konflikcie zbrojnym na Ukrainie, a teraz budowa szkoły dla 260 uczniów na Zanzibarze. Dla Futuro Finance nie ma rzeczy niemożliwych! Wrocławska firma pokazuje, że pomoc nie zna żadnych granic.
Pomogą poszkodowanym na Ukrainie

Od Sudanu Południowego aż po Ukrainę. Dla pracowników Futuro Finance pomaganie nie zna granic. W ramach współpracy z Polską Akcją Humanitarną zaangażują się w pomoc dla ludności cywilnej poszkodowanej w konflikcie zbrojnym na Wschodzie.