Mateusz Kołakowski dołącza do zespołu The Dust

Studio deweloperskie gier The Dust (Grupa Me & My Friends) po raz kolejny rozbudowuje swój zespół. Szeregi wrocławskiej firmy wzmocnił Mateusz Kołakowski, który objął stanowisko Junior 3D Graphic.

Mateusz Kołakowski jest absolwentem wzornictwa przemysłowego na Akademii Sztuk Pięknych im. Eugeniusza Gepperta we Wrocławiu. Pierwsze zawodowe kroki jako grafik stawiał w Madman Theory Games, gdzie poznawał tajniki modelowania 3D, tworzenia tekstur i projektów koncepcyjnych. Następnie rozwijał karierę we wrocławskim oddziale Credit Suisse, wykorzystując swoje umiejętności m.in. w projekcie rebrandingu banku. Zajmował się także tworzeniem identyfikacji i layout`ów na potrzeby firmy oraz obsługą międzynarodowych klientów.
Znajomość branży gamingowej oraz graficzne doświadczenie Mateusza Kołakowskiego zaprocentują w pracy dla The Dust, studia deweloperskiego należącego do Grupy Me & My Friends. Mateusz jako Junior 3D Graphic będzie zaangażowany w kolejne etapy przygotowania gier realizowanych przez spółkę – od fazy pomysłów do ich wcielenia w życie. Do jego obowiązków będzie należał szeroki wachlarz działań m.in. modelowanie 3D, tworzenie animacji, teksturowanie modeli oraz renderowanie.
Prywatnie Mateusz poświęca się drugiej artystycznej pasji, czyli muzyce. Od kilkunastu lat z zamiłowaniem gra na perkusji, występuje na koncertach, prowadził także kilka jam session. Studiował na Wrocławskiej Szkole Jazzu i Muzyki Rozrywkowej.

The Dust_Mateusz Kołakowski.png

Mateusz Kołakowski dołącza do zespołu The Dust.doc

Jedyne Muzeum Architektury w Polsce opuszcza swoje mury

Plenerowy pawilon z pergolą i kawiarnią, wyjątkowa twórczość malarza Leona Tarasewicza oraz wystawa ,,Trzy Początki. 1918-1945-1989” z okazji 100. rocznicy odzyskania niepodległości – to trzy główne atrakcje przygotowane przez Muzeum Architektury we Wrocławiu w 2018 roku. Za wizerunkową odsłonę wydarzeń oraz relacje ze sponsorami od kwietnia br. odpowiada agencja Brand Voice (Grupa Me & My Friends).
Lider advergamingu w Polsce wchodzi na NewConnect

The Dust – studio deweloperskie, dostarczające rozwiązań w obszarze advergamingu oraz producent gier mobilnych, już w najbliższy poniedziałek, 16 kwietnia zadebiutuje na NewConnect. Wrocławska spółka gamingowa wyróżnia się nie tylko strukturą przychodów, ale również dużą dynamiką wzrostu wyników finansowych w ujęciu rocznym.
Mateusz Dykier – New Business Manager w Grupie Me & My Friends

Mateusz Dykier objął stanowisko New Business Managera. Do jego obowiązków będzie należało pozyskiwanie klientów dla spółek Grupy Me & My Friends i bieżąca obsługa zapytań ofertowych. Będzie on też odpowiedzialny za prowadzenie negocjacji handlowych oraz realizację planu sprzedażowego zgodnie z celami biznesowymi Grupy.
The IFAB wprowadza VAR do Przepisów Gry w piłkę nożną

Mistrzostwa Świata w Rosji będą pierwszym mundialem w historii, podczas którego sędziowie będą mogli korzystać z powtórek wideo. Zielone światło na wykorzystanie systemu VAR dała organizacja The International Football Association Board, która od 1886 roku tworzy Przepisy Gry w piłkę nożną. Dzięki polskiej agencji z Wrocławia – Grupie Me & My Friends – jej głos jest słyszalny wśród fanów futbolu również w internecie i mediach społecznościowych.

Marian Misiak o sile środowiskowej integracji

O mieście i kulturze opowiada za pomocą liter. Marian Misiak zaprojektował nowy symbol Muzeum Narodowego we Wrocławiu i przyczynił się do reaktywacji Wystawy Wrocławskiej Grafiki Użytkowej po 50 latach przerwy. Projektant, typograf i publicysta spotka się z uczestnikami CreativeMorningsWRO w piątek 18 maja o godz. 8:30 w nowej klubokawiarni Recepcja przy ul. Ruskiej 46A.