Mateusz Kołakowski dołącza do zespołu The Dust

Studio deweloperskie gier The Dust (Grupa Me & My Friends) po raz kolejny rozbudowuje swój zespół. Szeregi wrocławskiej firmy wzmocnił Mateusz Kołakowski, który objął stanowisko Junior 3D Graphic.

Mateusz Kołakowski jest absolwentem wzornictwa przemysłowego na Akademii Sztuk Pięknych im. Eugeniusza Gepperta we Wrocławiu. Pierwsze zawodowe kroki jako grafik stawiał w Madman Theory Games, gdzie poznawał tajniki modelowania 3D, tworzenia tekstur i projektów koncepcyjnych. Następnie rozwijał karierę we wrocławskim oddziale Credit Suisse, wykorzystując swoje umiejętności m.in. w projekcie rebrandingu banku. Zajmował się także tworzeniem identyfikacji i layout`ów na potrzeby firmy oraz obsługą międzynarodowych klientów.
Znajomość branży gamingowej oraz graficzne doświadczenie Mateusza Kołakowskiego zaprocentują w pracy dla The Dust, studia deweloperskiego należącego do Grupy Me & My Friends. Mateusz jako Junior 3D Graphic będzie zaangażowany w kolejne etapy przygotowania gier realizowanych przez spółkę – od fazy pomysłów do ich wcielenia w życie. Do jego obowiązków będzie należał szeroki wachlarz działań m.in. modelowanie 3D, tworzenie animacji, teksturowanie modeli oraz renderowanie.
Prywatnie Mateusz poświęca się drugiej artystycznej pasji, czyli muzyce. Od kilkunastu lat z zamiłowaniem gra na perkusji, występuje na koncertach, prowadził także kilka jam session. Studiował na Wrocławskiej Szkole Jazzu i Muzyki Rozrywkowej.

The Dust_Mateusz Kołakowski.png

Mateusz Kołakowski dołącza do zespołu The Dust.doc

Dzieci dowiedzą się, jak dbać o bezpieczeństwo na kolei

Urząd Transportu Kolejowego stawia na nowe technologie w propagowaniu bezpieczeństwa kolejowego wśród dzieci i młodzieży. Ogólnopolska „Kampania Kolejowe ABC” wzbogacona zostanie o grę i aplikację mobilną od The Dust - Grupa Me & My Friends.
Po 200 latach powraca dzieło Doktora Frankensteina

W 200. rocznicę powstania powieści Frankenstein ukazuje się gra osadzona w wirtualnej rzeczywistości, inspirowana książką autorstwa Mary Shelley. Za produkcję odpowiedzialne jest wrocławskie studio deweloperskie The Dust. Będzie to nowe połączenie znanego mechanizmu rozgrywki z wirtualną rzeczywistością.
Lider advergamingu w Polsce wchodzi na NewConnect

The Dust – studio deweloperskie, dostarczające rozwiązań w obszarze advergamingu oraz producent gier mobilnych, już w najbliższy poniedziałek, 16 kwietnia zadebiutuje na NewConnect. Wrocławska spółka gamingowa wyróżnia się nie tylko strukturą przychodów, ale również dużą dynamiką wzrostu wyników finansowych w ujęciu rocznym.
Grupa Me & My Friends ma nowy zarząd

Wrocławska agencja interaktywna, która od ponad 12 lat buduje wizerunek największych polskich i zagranicznych marek, ogłosiła skład nowego zarządu. Na czele Grupy Me & My Friends stanął Jakub Wolff.