Mateusz Kołakowski dołącza do zespołu The Dust

Studio deweloperskie gier The Dust (Grupa Me & My Friends) po raz kolejny rozbudowuje swój zespół. Szeregi wrocławskiej firmy wzmocnił Mateusz Kołakowski, który objął stanowisko Junior 3D Graphic.

Mateusz Kołakowski jest absolwentem wzornictwa przemysłowego na Akademii Sztuk Pięknych im. Eugeniusza Gepperta we Wrocławiu. Pierwsze zawodowe kroki jako grafik stawiał w Madman Theory Games, gdzie poznawał tajniki modelowania 3D, tworzenia tekstur i projektów koncepcyjnych. Następnie rozwijał karierę we wrocławskim oddziale Credit Suisse, wykorzystując swoje umiejętności m.in. w projekcie rebrandingu banku. Zajmował się także tworzeniem identyfikacji i layout`ów na potrzeby firmy oraz obsługą międzynarodowych klientów.
Znajomość branży gamingowej oraz graficzne doświadczenie Mateusza Kołakowskiego zaprocentują w pracy dla The Dust, studia deweloperskiego należącego do Grupy Me & My Friends. Mateusz jako Junior 3D Graphic będzie zaangażowany w kolejne etapy przygotowania gier realizowanych przez spółkę – od fazy pomysłów do ich wcielenia w życie. Do jego obowiązków będzie należał szeroki wachlarz działań m.in. modelowanie 3D, tworzenie animacji, teksturowanie modeli oraz renderowanie.
Prywatnie Mateusz poświęca się drugiej artystycznej pasji, czyli muzyce. Od kilkunastu lat z zamiłowaniem gra na perkusji, występuje na koncertach, prowadził także kilka jam session. Studiował na Wrocławskiej Szkole Jazzu i Muzyki Rozrywkowej.

The Dust_Mateusz Kołakowski.png

Mateusz Kołakowski dołącza do zespołu The Dust.doc

Monika Bednorz i Hanna Kwiatkowska przechodzą do Grupy Me & My Friends

Grupa Me & My Friends wzmacnia zespół Project Managerów. Do agencji interaktywnej dołączyły Monika Bednorz i Hanna Kwiatkowska. Wcześniej przez kilka lat współpracowały ze sobą we wrocławskim oddziale J. Walter Thompson Group Poland.
MoveApp wygrywa przetarg na realizację aplikacji mobilnej dla Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie

Agencja interaktywna z Wrocławia, która od 12 lat z powodzeniem buduje wizerunek polskich i międzynarodowych marek, wygrała przetarg na stworzenie aplikacji mobilnej dla GPW. Będzie to wersja 3.0. Tym samym kontynuowana jest 6-letnia współpraca ze spółką.
After 200 years, Doctor Frankenstein’s legacy will reach a whole new level!

On the 200th anniversary of the Frankenstein novel written by Mary Shelley, a book-inspired virtual reality game has been published by Polish development studio - The Dust. First information has just appeared, revealing news about latest VR production – Frankenstein: Beyond the Time”.
Po 200 latach powraca dzieło Doktora Frankensteina

W 200. rocznicę powstania powieści Frankenstein ukazuje się gra osadzona w wirtualnej rzeczywistości, inspirowana książką autorstwa Mary Shelley. Za produkcję odpowiedzialne jest wrocławskie studio deweloperskie The Dust. Będzie to nowe połączenie znanego mechanizmu rozgrywki z wirtualną rzeczywistością.

Marian Misiak o sile środowiskowej integracji

O mieście i kulturze opowiada za pomocą liter. Marian Misiak zaprojektował nowy symbol Muzeum Narodowego we Wrocławiu i przyczynił się do reaktywacji Wystawy Wrocławskiej Grafiki Użytkowej po 50 latach przerwy. Projektant, typograf i publicysta spotka się z uczestnikami CreativeMorningsWRO w piątek 18 maja o godz. 8:30 w nowej klubokawiarni Recepcja przy ul. Ruskiej 46A.