Finansowa Marka Roku – pewność i zaufanie
Futuro Finance doradza przedsiębiorcom od ponad 8 lat. W strategii działań spółka skoncentrowała się na udzielaniu kredytów dla przedsiębiorstw, dostarczaniu nowatorskich rozwiązań, wspierających spłatę zadłużenia względem US i ZUS czy inwestycje. W tym roku ta wrocławska firma już po raz trzeci została wyróżniona prestiżowym tytułem Finansowej Marki Roku, umacniając tym samym swoją pozycję w branży doradztwa finansowego. Od początku działalności spółka stawia na transparentność oferowanych usług, wysoką jakość obsługi i trwałe relacje z klientami.
Franczyza Futuro Finance to model biznesowy, który umożliwia rozwój działalności w ramach sieci partnerskiej. Na jej sukces składa się kilka elementów, m.in.: wsparcie profesjonalistów i dostęp do unikalnego, rynkowego know-how, przemyślany biznesplan oraz rozpoznawalność samej marki.
Sprawdzony model biznesu
Franczyza wymaga od inwestora dużej determinacji i chęci współpracy w ramach systemu, warto przy tym skorzystać ze sprawdzonych modeli, o wypracowanej renomie i jasnej strategii działań. Potencjalny franczyzobiorca powinien posiadać cechy lidera, ale przede wszystkim zdolności organizacyjne. Praca w placówce franczyzowej, zwłaszcza na początku, wymaga dużej samodyscypliny i determinacji. Umiejętności takie jak zarządzanie ludźmi, realizacja wyznaczonych celów, planowanie i nadzorowanie pracy zespołu oraz bieżące raportowanie to codzienność w pracy franczyzobiorcy, który może we wszystkich działaniach liczyć na wsparcie ze strony koordynatora placówki. Dodatkowo Futuro Finance oferuje szkolenia, które pozwalają na zdobycie wiedzy z zakresu bankowości jeszcze przed otwarciem oddziału, a także w trakcie jego prowadzenia.

Partnerów staramy się wybierać bardzo świadomie, zależy nam na współpracy z zaangażowanymi osobami, które będą chciały rozwijać się w ramach sieci i umacniać pozycję Futuro Finance jako lidera rynku.

mówi Przemysław Sikorski, Dyrektor Departamentu ds. Rozwoju Sieci Własnej w Futuro Finance.

Zaangażowanie = efekty
Do zadań franczyzobiorcy należy aktywne pozyskiwanie klientów, nawiązywanie i budowanie z nimi długotrwałych relacji oraz sprzedaż ofert. Dodatkowo jest on zobligowany do dbałości o przestrzeganie zasad i procedur, związanych ze współpracą z innymi działami Futuro Finance, a także rozwijania działalności, utrzymywania jednolitego i zgodnego z koncepcją wizerunku sieci. Strategicznym założeniem dla Futuro Finance jest by wszystkie placówki funkcjonowały według tych samych standardów i utrzymywały jakość świadczonych usług na wysokim poziomie. Ważna jest tu świadomość, że franczyza to wspólna praca nad jak najlepszym wynikiem, a wyznacznikiem sukcesu jest tu przede wszystkim zadowolenie klientów i rozwój placówek.
Zaufanie zobowiązuje
Oddziały franczyzowe są otwierane w największych miastach wojewódzkich, jednak działanie w ramach sytemu franczyzowego pozwala na włączenie do sieci także mniejszych miast.

Obecnie działamy głównie na południu kraju (Wałbrzych, Opole, Chorzów, Andrychów), prowadzimy kilka rozmów odnośnie nowych lokalizacji i w planach mamy ekspansję na cały kraj. W perspektywie 2-3 lat chcemy, żeby nasze punkty franczyzowe były zlokalizowane we wszystkich województwach.

mówi Przemysław Sikorski.

Warunki rozpoczęcia działalności w ramach sieci są ustalane indywidualnie.

Kapitał jaki musi posiadać franczyzobiorca jest uzależniony od wielkości i stanu biura, które chce zaadaptować pod placówkę, jednak staramy się do minimum uprościć wszelkie procedury, związane z rozpoczęciem współpracy. Nie mamy żadnych opłat startowych, ani miesięcznych co bardzo ułatwia rozpoczęcie działalności.

dodaje ekspert Futuro Finance.

Futuro Finance dba o wysoką rentowność placówki i partnera, delegując do roli koordynatorów doświadczonych ekspertów i zapewniając wsparcie na każdym kroku. To kluczowa kwestia ze względu na zapewnienie standardów i wartości, jakie prezentuje marka oraz zbudowanie wizerunku zaufanych i godnych polecenia doradców, świadczących profesjonalne usługi finansowe w całej Polsce.

Futuro Finance_Przemysław Sikorski_Dyrektor Departamentu ds. Rozwoju Sieci Własnej_źródło Futuro Finance.jpg

Franczyza finansowa własny biznes z potencjałem_Futuro_Finance.doc

Czy opłaca się wcześniej spłacić kredyt hipoteczny?

Wybór najlepszej oferty kredytu hipotecznego to jedna z najważniejszych decyzji, jaką musimy podjąć w momencie zakupu nieruchomości. Na rynku kredytów hipotecznych oferowanych jest bardzo dużo ciekawych propozycji finansowania, dlatego niezmiernie ważnym aspektem jest umiejętne porównanie nie tylko warunków cenowych danej oferty, ale także tych dodatkowych, które mają wpływ na obsługę kredytu w czasie jego trwania.
Futuro Finance przekazuje wiertnicę do budowy studni w Sudanie Południowym

„Pomoc jest możliwa dzięki zaangażowaniu przedsiębiorstw”, to jedno z wielu przesłań, jakie szefowa Polskiej Akcji Humanitarnej kieruje do przedstawicieli biznesu. W filmie zrealizowanym w Sudanie Południowym znalazły się także osobiste podziękowania Janiny Ochojskiej dla firmy z Wrocławia.