Finansowa Marka Roku – pewność i zaufanie
Futuro Finance doradza przedsiębiorcom od ponad 8 lat. W strategii działań spółka skoncentrowała się na udzielaniu kredytów dla przedsiębiorstw, dostarczaniu nowatorskich rozwiązań, wspierających spłatę zadłużenia względem US i ZUS czy inwestycje. W tym roku ta wrocławska firma już po raz trzeci została wyróżniona prestiżowym tytułem Finansowej Marki Roku, umacniając tym samym swoją pozycję w branży doradztwa finansowego. Od początku działalności spółka stawia na transparentność oferowanych usług, wysoką jakość obsługi i trwałe relacje z klientami.
Franczyza Futuro Finance to model biznesowy, który umożliwia rozwój działalności w ramach sieci partnerskiej. Na jej sukces składa się kilka elementów, m.in.: wsparcie profesjonalistów i dostęp do unikalnego, rynkowego know-how, przemyślany biznesplan oraz rozpoznawalność samej marki.
Sprawdzony model biznesu
Franczyza wymaga od inwestora dużej determinacji i chęci współpracy w ramach systemu, warto przy tym skorzystać ze sprawdzonych modeli, o wypracowanej renomie i jasnej strategii działań. Potencjalny franczyzobiorca powinien posiadać cechy lidera, ale przede wszystkim zdolności organizacyjne. Praca w placówce franczyzowej, zwłaszcza na początku, wymaga dużej samodyscypliny i determinacji. Umiejętności takie jak zarządzanie ludźmi, realizacja wyznaczonych celów, planowanie i nadzorowanie pracy zespołu oraz bieżące raportowanie to codzienność w pracy franczyzobiorcy, który może we wszystkich działaniach liczyć na wsparcie ze strony koordynatora placówki. Dodatkowo Futuro Finance oferuje szkolenia, które pozwalają na zdobycie wiedzy z zakresu bankowości jeszcze przed otwarciem oddziału, a także w trakcie jego prowadzenia.

Partnerów staramy się wybierać bardzo świadomie, zależy nam na współpracy z zaangażowanymi osobami, które będą chciały rozwijać się w ramach sieci i umacniać pozycję Futuro Finance jako lidera rynku.

mówi Przemysław Sikorski, Dyrektor Departamentu ds. Rozwoju Sieci Własnej w Futuro Finance.

Zaangażowanie = efekty
Do zadań franczyzobiorcy należy aktywne pozyskiwanie klientów, nawiązywanie i budowanie z nimi długotrwałych relacji oraz sprzedaż ofert. Dodatkowo jest on zobligowany do dbałości o przestrzeganie zasad i procedur, związanych ze współpracą z innymi działami Futuro Finance, a także rozwijania działalności, utrzymywania jednolitego i zgodnego z koncepcją wizerunku sieci. Strategicznym założeniem dla Futuro Finance jest by wszystkie placówki funkcjonowały według tych samych standardów i utrzymywały jakość świadczonych usług na wysokim poziomie. Ważna jest tu świadomość, że franczyza to wspólna praca nad jak najlepszym wynikiem, a wyznacznikiem sukcesu jest tu przede wszystkim zadowolenie klientów i rozwój placówek.
Zaufanie zobowiązuje
Oddziały franczyzowe są otwierane w największych miastach wojewódzkich, jednak działanie w ramach sytemu franczyzowego pozwala na włączenie do sieci także mniejszych miast.

Obecnie działamy głównie na południu kraju (Wałbrzych, Opole, Chorzów, Andrychów), prowadzimy kilka rozmów odnośnie nowych lokalizacji i w planach mamy ekspansję na cały kraj. W perspektywie 2-3 lat chcemy, żeby nasze punkty franczyzowe były zlokalizowane we wszystkich województwach.

mówi Przemysław Sikorski.

Warunki rozpoczęcia działalności w ramach sieci są ustalane indywidualnie.

Kapitał jaki musi posiadać franczyzobiorca jest uzależniony od wielkości i stanu biura, które chce zaadaptować pod placówkę, jednak staramy się do minimum uprościć wszelkie procedury, związane z rozpoczęciem współpracy. Nie mamy żadnych opłat startowych, ani miesięcznych co bardzo ułatwia rozpoczęcie działalności.

dodaje ekspert Futuro Finance.

Futuro Finance dba o wysoką rentowność placówki i partnera, delegując do roli koordynatorów doświadczonych ekspertów i zapewniając wsparcie na każdym kroku. To kluczowa kwestia ze względu na zapewnienie standardów i wartości, jakie prezentuje marka oraz zbudowanie wizerunku zaufanych i godnych polecenia doradców, świadczących profesjonalne usługi finansowe w całej Polsce.

Futuro Finance_Przemysław Sikorski_Dyrektor Departamentu ds. Rozwoju Sieci Własnej_źródło Futuro Finance.jpg

Franczyza finansowa własny biznes z potencjałem_Futuro_Finance.doc

Dłużnicy łatwiej spłacą swoje zobowiązania

Coraz więcej Polaków mających problem ze spłatą zobowiązań, zostaje wpisanych do oficjalnych rejestrów. Czy możliwe jest wyjście z impasu? Na rynku finansowym pojawił się nowy produkt, dzięki któremu można uregulować blokujące w działaniach zaległości, przy jednoczesnym pozyskaniu dodatkowych środków na rozwój firmy!

Wrocławianie zjedzą po raz pierwszy śniadanie na plaży

Aromat świeżo palonej kawy na plaży nad Odrą w piątkowy poranek? W ten właśnie sposób CreativeMornings obudzi wrocławian 15 czerwca w ZaZoo Beach Bar. Gościem kolejnego kreatywnego spotkania będzie Łukasz Mrowiński, jeden z założycieli Etno Café, który opowie o rzemiośle parzenia kawy.