Futuro Finance przekazuje wiertnicę do budowy studni w Sudanie Południowym

„Pomoc jest możliwa dzięki zaangażowaniu przedsiębiorstw”, to jedno z wielu przesłań, jakie szefowa Polskiej Akcji Humanitarnej kieruje do przedstawicieli biznesu. W filmie zrealizowanym w Sudanie Południowym znalazły się także osobiste podziękowania Janiny Ochojskiej dla firmy z Wrocławia.

Nie tylko eksperckie doradztwo finansowe, ale również społeczna odpowiedzialność biznesu są dla Futuro Finance niezbędnym czynnikiem rozwoju, co firma zdążyła wielokrotnie udowodnić dzięki wcześniejszym inicjatywom tj.: udzieleniem pomocy finansowej w remoncie szkoły w Zanzibarze czy wsparciem poszkodowanych w konflikcie zbrojnym na Ukrainie.
Firma, na czele z prezes Agatą Brucko-Stępkowską - oficjalną ambasadorką biznesową Polskiej Akcji Humanitarnej, stale podejmuje inicjatywy na rzecz potrzebujących na świecie. Ostatnie działanie w ramach PAH-workingu (czyli idei wspierania przez biznes inicjatyw prospołecznych i akcji humanitarnych), było związane z zakupem specjalistycznej wiertnicy, dzięki której wrocławska spółka zapewniła dostęp do wody pitnej mieszkańcom Sudanu Południowego. „Bardzo dziękujemy i czekamy na nowe studnie” – mówiła Janina Ochojska, która osobiście przekazała swoje podziękowania kierownictwu Futuro Finance za pośrednictwem filmu, zrealizowanego w Afryce.
Polska Akcja Humanitarna to organizacja, która za cel stawia sobie pomaganie ofiarom kryzysów, spowodowanych konfliktami zbrojnymi i katastrofami naturalnymi. Zaopatruje w wodę, żywność, zapewnia dostęp do edukacji. Janina Ochojska jako założycielka i działaczka już od 25 lat organizuje misje pomocy m.in. w Kosowie, Czeczenii, Iraku, Iranie, Libanie, na Sri Lance, w Afganistanie, Sudanie, Darfurze, Autonomii Palestyńskiej i w innych miejscach na całym świecie. Aktualne misje PAH: wschodnia Ukraina, Syria/Turcja, Irak, Sudan Południowy, Somalia.
Film dostępny jest pod tym linkiem: http://bit.ly/Film_PAH

Budowa studni w Sudanie Południowym 5_fot. PAH_Maciej_Moskwa (1).jpg

Futuro Finance przekazuje wiertnicę do budowy studni w Sudanie Południowym.doc

Dzieci z wrocławskich domów dziecka na obozie aikido

Zakończył się letni obóz Aikido Aikikai w Nowej Bystrzycy. Wzięło w nim udział m.in. 20 dzieci z wrocławskich domów dziecka. Było to możliwe dzięki finansowemu wsparciu Futuro Finance i Fundacji Czynów Szlachetnych.
Wsparcie zewnętrzne dla przedsiębiorcy

Na każdym etapie rozwoju biznesu przedsiębiorca powinien szukać solidnego wsparcia merytorycznego, jak i finansowego na zewnątrz firmy. Nawet w najcięższej sytuacji warto mieć sprawdzonego partnera, który podejdzie do problemów przedsiębiorcy indywidualnie i kompleksowo – podkreślają eksperci rynku finansowego.

Warszawa ma nową aplikację na 100-lecie niepodległości

Mieszkańcy i turyści mogą już przespacerować się po Warszawie z 1918 roku. Pomoże im w tym specjalna aplikacja mobilna, która powstała z okazji setnej rocznicy odzyskania przez Polskę niepodległości. „Wasza Warszawa 1918/2018” wyznaczy trasy zwiedzania, przedstawi najważniejsze miejsca i postaci na archiwalnych nagraniach, a także zaproponuje udział w grach miejskich i quizach. Aplikację przygotowała Grupa Me & My Friends, a zawartość merytoryczną zapewnił warszawski Dom Spotkań z Historią.