Futuro Finance przekazuje wiertnicę do budowy studni w Sudanie Południowym

„Pomoc jest możliwa dzięki zaangażowaniu przedsiębiorstw”, to jedno z wielu przesłań, jakie szefowa Polskiej Akcji Humanitarnej kieruje do przedstawicieli biznesu. W filmie zrealizowanym w Sudanie Południowym znalazły się także osobiste podziękowania Janiny Ochojskiej dla firmy z Wrocławia.

Nie tylko eksperckie doradztwo finansowe, ale również społeczna odpowiedzialność biznesu są dla Futuro Finance niezbędnym czynnikiem rozwoju, co firma zdążyła wielokrotnie udowodnić dzięki wcześniejszym inicjatywom tj.: udzieleniem pomocy finansowej w remoncie szkoły w Zanzibarze czy wsparciem poszkodowanych w konflikcie zbrojnym na Ukrainie.
Firma, na czele z prezes Agatą Brucko-Stępkowską - oficjalną ambasadorką biznesową Polskiej Akcji Humanitarnej, stale podejmuje inicjatywy na rzecz potrzebujących na świecie. Ostatnie działanie w ramach PAH-workingu (czyli idei wspierania przez biznes inicjatyw prospołecznych i akcji humanitarnych), było związane z zakupem specjalistycznej wiertnicy, dzięki której wrocławska spółka zapewniła dostęp do wody pitnej mieszkańcom Sudanu Południowego. „Bardzo dziękujemy i czekamy na nowe studnie” – mówiła Janina Ochojska, która osobiście przekazała swoje podziękowania kierownictwu Futuro Finance za pośrednictwem filmu, zrealizowanego w Afryce.
Polska Akcja Humanitarna to organizacja, która za cel stawia sobie pomaganie ofiarom kryzysów, spowodowanych konfliktami zbrojnymi i katastrofami naturalnymi. Zaopatruje w wodę, żywność, zapewnia dostęp do edukacji. Janina Ochojska jako założycielka i działaczka już od 25 lat organizuje misje pomocy m.in. w Kosowie, Czeczenii, Iraku, Iranie, Libanie, na Sri Lance, w Afganistanie, Sudanie, Darfurze, Autonomii Palestyńskiej i w innych miejscach na całym świecie. Aktualne misje PAH: wschodnia Ukraina, Syria/Turcja, Irak, Sudan Południowy, Somalia.
Film dostępny jest pod tym linkiem: http://bit.ly/Film_PAH

Budowa studni w Sudanie Południowym 5_fot. PAH_Maciej_Moskwa (1).jpg

Futuro Finance przekazuje wiertnicę do budowy studni w Sudanie Południowym.doc

Wrocławska firma pomoże odbudować szkołę na Zanzibarze

Zaczęło się od zakupu wiertnicy do budowy studni w Sudanie, później była pomoc dla poszkodowanych cywilów w konflikcie zbrojnym na Ukrainie, a teraz budowa szkoły dla 260 uczniów na Zanzibarze. Dla Futuro Finance nie ma rzeczy niemożliwych! Wrocławska firma pokazuje, że pomoc nie zna żadnych granic.
Pomogą poszkodowanym na Ukrainie

Od Sudanu Południowego aż po Ukrainę. Dla pracowników Futuro Finance pomaganie nie zna granic. W ramach współpracy z Polską Akcją Humanitarną zaangażują się w pomoc dla ludności cywilnej poszkodowanej w konflikcie zbrojnym na Wschodzie.