Po 200 latach powraca dzieło Doktora Frankensteina

W 200. rocznicę powstania powieści Frankenstein ukazuje się gra osadzona w wirtualnej rzeczywistości, inspirowana książką autorstwa Mary Shelley. Za produkcję odpowiedzialne jest wrocławskie studio deweloperskie The Dust. Będzie to nowe połączenie znanego mechanizmu rozgrywki z wirtualną rzeczywistością.

Frankenstein: Beyond the Time
Już teraz każdy może stać się częścią porywającej przygody w wiktoriańskiej rezydencji, gdzie naszym zadaniem jest rozwiązanie największej tajemnicy Doktora Frankensteina. Gra Frankenstein: Beyond the Time ma na celu innowacyjne wykorzystanie technologii VR (Wirtualnej Rzeczywistości) w znanym modelu hidden object w połączeniu z ciągłą walką z uciekającym czasem. Osadzenie tych mechanik w świecie inspirowanym powieścią ma zapewnić unikatową rozgrywkę w dynamicznym i pełnym przygody świecie. Im bardziej zaangażujemy się w odkrywanie tajemnic szalonego naukowca, tym rozgrywka staje się bardziej emocjonująca i wprowadza więcej bodźców w klimacie dreszczowca.
Efekty specjalne = zwiększenie immersyjności gry

Dynamiczne środowisko gry to przede wszystkim efekty specjalne. Największą uwagę zwróciliśmy na zjawiska pogodowe, które sprawiają, że doznania stają się wyjątkowo realistyczne. Gracz może poczuć prawdziwie mroczny klimat oddający tło historycznej powieści. To, co sprawia, że rozgrywka jest tak wciągająca, to bardzo szczegółowe otoczenie. Od ogromnego szkieletu wieloryba do maleńkiej laboratoryjnej fiolki - wszystko jest szczegółowo dopracowane, aby zapewnić jak najintensywniejsze doznania

mówi Jakub Wolff, CEO studia The Dust, Grupa Me & My Friends.

Marcin Marcinowski, Creative Manager The Dust, wspomina również, że „[...] scenariusz i bohaterowie gry budowane są wyłącznie na kanwie powieści Mary Shelley, połączone z naszymi autorskimi pomysłami. Nie pokazujemy w rozgrywce żadnych elementów, które znane są z kinowej wersji Frankensteina, a tworzymy własne uniwersum”.
Kluczowe element gry:
  • pętla czasu, czyli nieustanna walka z uciekającym czasem
  • około cztery godziny rozgrywki
  • tysiące obiektów w najwyższej jakości
  • setki metrów kwadratowych scenerii
  • symulacje craftingu
  • dynamiczne środowisko i zmieniające się warunki pogodowe
  • autorska ścieżka dźwiękowa
  • dziesiątki monologów wyjaśniających fabułę oraz budujących napięcie
Gra jest już dostępna na platformie Steam pod linkiem http://bit.ly/frankenstein_vr. Studio The Dust planuje wypuścić finalną wersję gry na początku sierpnia. Obserwujcie kanały społecznościowe gry, aby otrzymywać nowinki i zajawki od deweloperów!
Facebook: https://www.facebook.com/FrankensteinVR

Frankenstein Beyond the Time_The Dust (2).jpg

Frankenstein Beyond the Time_The Dust (1).jpg

Cyber Strike – premiera nowej gry mobilnej typu run & shoot

Akcja Cyber Strike rozgrywa się w mrocznym, cyberpunkowym świecie przyszłości. Gracz wciela się w postać androida, który na skutek błędu naukowców zyskuje świadomość i wymyka się spod ich kontroli. Najnowsza realizacja free-to-play od The Dust (Grupa Me & My Friends) jest już dostępna do pobrania w sklepach Google Play i App Store.
10 najlepszych gier mobilnych dla dzieci – świąteczne last minute!

Ostatnie dni przed Świętami to często najbardziej „zabiegany” okres w roku. Jeśli jeszcze nie udało wam się znaleźć prezentów dla najmłodszych – sięgnijcie po listę 10-ciu najciekawszych pozycji ze świata mobile, którą przygotował Marcin Marcinowski z The Dust (Grupa Me & My Friends). Ich zaletą jest przede wszystkim niebanalna grafika, ciekawa rozrywka, a niejednokrotnie wartość edukacyjna.
Nowy Senior Tester w zespole The Dust - Grupa Me & My Friends

The Dust rozbudowuje swój zespół. Doświadczony tester, muzyk, miłośnik sztuki, geek i filozof, znany w branży jako „Chorek”. Pewnie niektórzy z Was już wiedzą o kogo wzbogaciło się wrocławskie studio deweloperskie. Z przyjemnością informujemy, że szeregi firmy zasilił Tomasz Chorowski, który objął stanowisko Senior Testera.
Dzieci dowiedzą się, jak dbać o bezpieczeństwo na kolei

Urząd Transportu Kolejowego stawia na nowe technologie w propagowaniu bezpieczeństwa kolejowego wśród dzieci i młodzieży. Ogólnopolska „Kampania Kolejowe ABC” wzbogacona zostanie o grę i aplikację mobilną od The Dust - Grupa Me & My Friends.
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.