Po 200 latach powraca dzieło Doktora Frankensteina

W 200. rocznicę powstania powieści Frankenstein ukazuje się gra osadzona w wirtualnej rzeczywistości, inspirowana książką autorstwa Mary Shelley. Za produkcję odpowiedzialne jest wrocławskie studio deweloperskie The Dust. Będzie to nowe połączenie znanego mechanizmu rozgrywki z wirtualną rzeczywistością.

Frankenstein: Beyond the Time
Już teraz każdy może stać się częścią porywającej przygody w wiktoriańskiej rezydencji, gdzie naszym zadaniem jest rozwiązanie największej tajemnicy Doktora Frankensteina. Gra Frankenstein: Beyond the Time ma na celu innowacyjne wykorzystanie technologii VR (Wirtualnej Rzeczywistości) w znanym modelu hidden object w połączeniu z ciągłą walką z uciekającym czasem. Osadzenie tych mechanik w świecie inspirowanym powieścią ma zapewnić unikatową rozgrywkę w dynamicznym i pełnym przygody świecie. Im bardziej zaangażujemy się w odkrywanie tajemnic szalonego naukowca, tym rozgrywka staje się bardziej emocjonująca i wprowadza więcej bodźców w klimacie dreszczowca.
Efekty specjalne = zwiększenie immersyjności gry

Dynamiczne środowisko gry to przede wszystkim efekty specjalne. Największą uwagę zwróciliśmy na zjawiska pogodowe, które sprawiają, że doznania stają się wyjątkowo realistyczne. Gracz może poczuć prawdziwie mroczny klimat oddający tło historycznej powieści. To, co sprawia, że rozgrywka jest tak wciągająca, to bardzo szczegółowe otoczenie. Od ogromnego szkieletu wieloryba do maleńkiej laboratoryjnej fiolki - wszystko jest szczegółowo dopracowane, aby zapewnić jak najintensywniejsze doznania

mówi Jakub Wolff, CEO studia The Dust, Grupa Me & My Friends.

Marcin Marcinowski, Creative Manager The Dust, wspomina również, że „[...] scenariusz i bohaterowie gry budowane są wyłącznie na kanwie powieści Mary Shelley, połączone z naszymi autorskimi pomysłami. Nie pokazujemy w rozgrywce żadnych elementów, które znane są z kinowej wersji Frankensteina, a tworzymy własne uniwersum”.
Kluczowe element gry:
  • pętla czasu, czyli nieustanna walka z uciekającym czasem
  • około cztery godziny rozgrywki
  • tysiące obiektów w najwyższej jakości
  • setki metrów kwadratowych scenerii
  • symulacje craftingu
  • dynamiczne środowisko i zmieniające się warunki pogodowe
  • autorska ścieżka dźwiękowa
  • dziesiątki monologów wyjaśniających fabułę oraz budujących napięcie
Gra jest już dostępna na platformie Steam pod linkiem http://bit.ly/frankenstein_vr. Studio The Dust planuje wypuścić finalną wersję gry na początku sierpnia. Obserwujcie kanały społecznościowe gry, aby otrzymywać nowinki i zajawki od deweloperów!
WYMAGANIA SYSTEMOWE:

Frankenstein Beyond the Time_The Dust (2).jpg

Frankenstein Beyond the Time_The Dust (1).jpg

Monika Bednorz i Hanna Kwiatkowska przechodzą do Grupy Me & My Friends

Grupa Me & My Friends wzmacnia zespół Project Managerów. Do agencji interaktywnej dołączyły Monika Bednorz i Hanna Kwiatkowska. Wcześniej przez kilka lat współpracowały ze sobą we wrocławskim oddziale J. Walter Thompson Group Poland.
MoveApp wygrywa przetarg na realizację aplikacji mobilnej dla Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie

Agencja interaktywna z Wrocławia, która od 12 lat z powodzeniem buduje wizerunek polskich i międzynarodowych marek, wygrała przetarg na stworzenie aplikacji mobilnej dla GPW. Będzie to wersja 3.0. Tym samym kontynuowana jest 6-letnia współpraca ze spółką.
After 200 years, Doctor Frankenstein’s legacy will reach a whole new level!

On the 200th anniversary of the Frankenstein novel written by Mary Shelley, a book-inspired virtual reality game has been published by Polish development studio - The Dust. First information has just appeared, revealing news about latest VR production – Frankenstein: Beyond the Time”.
Warszawa ma nową aplikację na 100-lecie niepodległości

Mieszkańcy i turyści mogą już przespacerować się po Warszawie z 1918 roku. Pomoże im w tym specjalna aplikacja mobilna, która powstała z okazji setnej rocznicy odzyskania przez Polskę niepodległości. „Wasza Warszawa 1918/2018” wyznaczy trasy zwiedzania, przedstawi najważniejsze miejsca i postaci na archiwalnych nagraniach, a także zaproponuje udział w grach miejskich i quizach. Aplikację przygotowała Grupa Me & My Friends, a zawartość merytoryczną zapewnił warszawski Dom Spotkań z Historią.

Wsparcie zewnętrzne dla przedsiębiorcy

Na każdym etapie rozwoju biznesu przedsiębiorca powinien szukać solidnego wsparcia merytorycznego, jak i finansowego na zewnątrz firmy. Nawet w najcięższej sytuacji warto mieć sprawdzonego partnera, który podejdzie do problemów przedsiębiorcy indywidualnie i kompleksowo – podkreślają eksperci rynku finansowego.