After 200 years, Doctor Frankenstein’s legacy will reach a whole new level!

Published

On the 200th anniversary of the Frankenstein novel written by Mary Shelley, a book-inspired virtual reality game has been published by Polish development studio - The Dust. First information has just appeared, revealing news about latest VR production – Frankenstein: Beyond the Time”.

Become the time master and continue Dr. Frankenstein’s legacy!
Now everyone can be a part of a discovery quest taking place in a victorian mansion, where our task is to solve Dr. Frankenstein's greatest mystery. The game aims at the innovative use of Virtual Reality with a well-known hidden object model and crafting simulations combined with the fight against running time. Placing these mechanisms in the world inspired by novels about Dr. Frankenstein provides a unique gameplay in the adventure and dynamic world. The more we learn about mad scientist's experiment, the more frightening and mysterious the story becomes.

What makes the game so immersive is a very detailed surrounding. From a huge whale skeleton to a tiny vial - everything is highly refined to bring the most realistic experience. Also, the weather conditions affect lighting and reflection, giving a dynamic environment that changes to more dramatic during further stages of gameplay".

said Jakub Wolff, CEO of The Dust Studio

Creative Manager of The Dust Studio, Marcin Marcinowski says that “[...] scenario and main characters are based only on the novel written by Mary Shelley, combined with our own original ideas. Rather than showing the theatrical version of Frankenstein’s story we create our own, beyond the time universum”.
Key Features:
  • crazy time loop - fight against running time
  • ca. 4 hours of gameplay
  • thousand of highly-refined objects
  • hundreds square meters of scenes
  • crafting simulations
  • dynamic environment with changing weather conditions
  • original soundtrack
  • dozens of monologues explaining the plot and building a tension throughout a gameplay
Game is now available on Steam Early Access under this link: http://bit.ly/frankenstein_vr for only $15,99! The Dust Studio will release the final version of the game in the beginning of August. Stay tuned to the game’s social media feeds to receive news and sneak peek from the developers:
SYSTEM REQUIREMENTS:

Related Stories
Monika Bednorz i Hanna Kwiatkowska przechodzą do Grupy Me & My Friends

ago

Grupa Me & My Friends wzmacnia zespół Project Managerów. Do agencji interaktywnej dołączyły Monika Bednorz i Hanna Kwiatkowska. Wcześniej przez kilka lat współpracowały ze sobą we wrocławskim oddziale J. Walter Thompson Group Poland.
MoveApp wygrywa przetarg na realizację aplikacji mobilnej dla Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie

ago

Agencja interaktywna z Wrocławia, która od 12 lat z powodzeniem buduje wizerunek polskich i międzynarodowych marek, wygrała przetarg na stworzenie aplikacji mobilnej dla GPW. Będzie to wersja 3.0. Tym samym kontynuowana jest 6-letnia współpraca ze spółką.
Po 200 latach powraca dzieło Doktora Frankensteina

ago

W 200. rocznicę powstania powieści Frankenstein ukazuje się gra osadzona w wirtualnej rzeczywistości, inspirowana książką autorstwa Mary Shelley. Za produkcję odpowiedzialne jest wrocławskie studio deweloperskie The Dust. Będzie to nowe połączenie znanego mechanizmu rozgrywki z wirtualną rzeczywistością.
Warszawa ma nową aplikację na 100-lecie niepodległości

ago

Mieszkańcy i turyści mogą już przespacerować się po Warszawie z 1918 roku. Pomoże im w tym specjalna aplikacja mobilna, która powstała z okazji setnej rocznicy odzyskania przez Polskę niepodległości. „Wasza Warszawa 1918/2018” wyznaczy trasy zwiedzania, przedstawi najważniejsze miejsca i postaci na archiwalnych nagraniach, a także zaproponuje udział w grach miejskich i quizach. Aplikację przygotowała Grupa Me & My Friends, a zawartość merytoryczną zapewnił warszawski Dom Spotkań z Historią.