Dzieci z wrocławskich domów dziecka na obozie aikido

Zakończył się letni obóz Aikido Aikikai w Nowej Bystrzycy. Wzięło w nim udział m.in. 20 dzieci z wrocławskich domów dziecka. Było to możliwe dzięki finansowemu wsparciu Futuro Finance i Fundacji Czynów Szlachetnych.

Dzięki wsparciu Fundacji Czynów Szlachetnych do obozowiczów dołączyła dwudziestka dzieci z wrocławskich domów dziecka. Sportowe wakacje spędziły w Nowej Bystrzycy. Tam pod okiem instruktorów Klubu Aikikai Wrocław zgłębiały tajniki aikido. Wyjazd podzielono na dwa turnusy:  dziecięcy i młodzieżowy. To pozwoliło na efektywniejszą naukę i współpracę w grupach.

Pomoc w organizacji i wsparcie finansowe dla takich inicjatyw jest dla nas niezwykle ważne. Pomimo dobrej  organizacji ośrodków wychowawczych, jakimi są domy dziecka, projekty, które dają możliwość socjalizacji z rówieśnikami, są bardzo potrzebne.

podkreśla Agata Brucko-Stępkowska, prezes zarządu Fundacji Czynów Szlachetnych i Futuro Finance.

Trening aikido pomaga budować relacje i nawiązywać przyjaźnie, rozwija emocje i uczy funkcjonowania w społeczeństwie. Dzięki zabawie pobudza się wyobraźnia, rozwija kreatywność i elastyczność myślenia.
- Mam nadzieję, że większość dzieci pozostanie z wrocławskim aikido na dłużej i przerodzi się to w prawdziwą pasję - podsumowuje Agata Brucko-Stępkowska.
Był to już dziesiąty obóz aikido zorganizowany przez Fundację Mały Samuraj i Klub Aikikai Wrocław. Po raz drugi w przedsięwzięcie zaangażowały się Fundacja Czynów Szlachetnych i Futuro Finance. Poza sfinansowaniem wyjazdu 20-osobowej grupy dzieci i młodzieży firma ufundowała także odzież sportową.
Fundacja Czynów Szlachetnych wspiera kreatywne inicjatywy i projekty społeczne, które przynoszą długofalowe i pozytywne skutki dla lokalnych społeczności. Jest oddolną inicjatywą pracowników Futuro Finance, bardzo wspieraną przez Agatę Brucko-Stępkowską, prezes zarządu Fundacji Czynów Szlachetnych i Futuro Finance. Więcej informacji o działalności fundacji na FundacjaCzynowSzlachetnych.pl.

Futuro Finance _obóz aikido_autor Bartosz Pogoń.jpg

Futuro Finance _obóz aikido_autor Bartosz Pogoń3.jpg

Futuro Finance _obóz aikido_autor Bartosz Pogoń4.jpg

Futuro Finance _obóz aikido_autor Bartosz Pogoń2.jpg

Informacja prasowa Futuro Finace Fundacja Czynów Szlachetnych - Obóz Aikido Nowa Bystrzyca.doc

Czy opłaca się wcześniej spłacić kredyt hipoteczny?

Wybór najlepszej oferty kredytu hipotecznego to jedna z najważniejszych decyzji, jaką musimy podjąć w momencie zakupu nieruchomości. Na rynku kredytów hipotecznych oferowanych jest bardzo dużo ciekawych propozycji finansowania, dlatego niezmiernie ważnym aspektem jest umiejętne porównanie nie tylko warunków cenowych danej oferty, ale także tych dodatkowych, które mają wpływ na obsługę kredytu w czasie jego trwania.
Futuro Finance przekazuje wiertnicę do budowy studni w Sudanie Południowym

„Pomoc jest możliwa dzięki zaangażowaniu przedsiębiorstw”, to jedno z wielu przesłań, jakie szefowa Polskiej Akcji Humanitarnej kieruje do przedstawicieli biznesu. W filmie zrealizowanym w Sudanie Południowym znalazły się także osobiste podziękowania Janiny Ochojskiej dla firmy z Wrocławia.

Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.