Dzieci dowiedzą się, jak dbać o bezpieczeństwo na kolei

Urząd Transportu Kolejowego stawia na nowe technologie w propagowaniu bezpieczeństwa kolejowego wśród dzieci i młodzieży. Ogólnopolska „Kampania Kolejowe ABC” wzbogacona zostanie o grę i aplikację mobilną od The Dust - Grupa Me & My Friends.

Wrocławskie studio deweloperskie The Dust – Grupa Me & My Friends zajmie się kompleksową realizacją gry symulacyjnej, sterowaną za pomocą pada, oraz aplikacji mobilnej na potrzeby działań edukacyjnych „Kampanii Kolejowe ABC” prowadzonych przez Urząd Transportu Kolejowego. The Dust znane jest z nagradzanych projektów advergamingowych, takich jak Kapsel Run marki Tymbark.
Oba projekty mają wspomóc edukowanie dzieci z klas IV-VI szkół podstawowych w całej Polsce w kwestiach bezpieczeństwa na terenach kolejowych. W zakresie wdrażania projektu powstanie także film animowany promujący aplikację. Zamówienie przewiduje również opracowanie systemu zarządzania konkursami i rankingami. Wdrożenie tych innowacyjnych rozwiązań w ramach „Kampanii Kolejowe ABC” planowane jest już na 30 listopada 2018 roku.

Nowe technologie są dzisiaj kluczowe w komunikacji z najmłodszym pokoleniem. Wykorzystywanie gier i aplikacji w kampaniach angażuje uwagę i czas odbiorcy. Poprzez zabawę w grze, w przyjemny i instynktowny sposób dzieci przyswajać będą propagowane przez Urząd Transportu Kolejowego zasady bezpieczeństwa.

mówi Jakub Wolff, CEO Grupy Me & My Friends

„Kampania Kolejowe ABC” to 4-letni projekt informacyjno-edukacyjny współfinansowany ze środków Funduszu Spójności w ramach Programu Operacyjnego Infrastruktura i Środowisko 2014-2020, który ma na celu naukę bezpieczeństwa kolejowego dzieci w wieku przedszkolnym i szkolnym. W placówkach w całym kraju przeprowadzone zostaną zajęcia dla ok. 15 000 dzieci, podczas których najmłodsi będą uczyć się, jak zachować bezpieczeństwo na obszarach stacji, przystanków i przejazdów kolejowych. W nauce pomagać im będzie nosorożec Rogatek. Także za pośrednictwem nowych technologii Urząd Transportu Kolejowego chce w interaktywny sposób bawić i uczyć młodzież, a tym samym propagować prawidłowe zachowania na terenach kolejowych. Pracujące nad grą oraz aplikacją studio The Dust posiada już doświadczenie w tworzeniu wirtualnych projektów edukacyjnych skierowanych do dzieci. Na swoim koncie ma takie gry jak Detektyw Pozytywka czy Akademia Puchatka, za pomocą których poprzez zabawy i zagadki dzieci mogą się uczyć, a także rozwijać kreatywnie.

Dzieci dowiedzą się, jak dbać o bezpieczeństwo na kolei.doc

Nosorożec Kolejowe ABC_źródło utk.gov.pl.png

Kolejowe ABC_źródło utk.gov.pl.png

Nowy Senior Tester w zespole The Dust - Grupa Me & My Friends

The Dust rozbudowuje swój zespół. Doświadczony tester, muzyk, miłośnik sztuki, geek i filozof, znany w branży jako „Chorek”. Pewnie niektórzy z Was już wiedzą o kogo wzbogaciło się wrocławskie studio deweloperskie. Z przyjemnością informujemy, że szeregi firmy zasilił Tomasz Chorowski, który objął stanowisko Senior Testera.
MoveApp wygrywa przetarg na realizację aplikacji mobilnej dla Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie

Agencja interaktywna z Wrocławia, która od 12 lat z powodzeniem buduje wizerunek polskich i międzynarodowych marek, wygrała przetarg na stworzenie aplikacji mobilnej dla GPW. Będzie to wersja 3.0. Tym samym kontynuowana jest 6-letnia współpraca ze spółką.
Po 200 latach powraca dzieło Doktora Frankensteina

W 200. rocznicę powstania powieści Frankenstein ukazuje się gra osadzona w wirtualnej rzeczywistości, inspirowana książką autorstwa Mary Shelley. Za produkcję odpowiedzialne jest wrocławskie studio deweloperskie The Dust. Będzie to nowe połączenie znanego mechanizmu rozgrywki z wirtualną rzeczywistością.
Warszawa ma nową aplikację na 100-lecie niepodległości

Mieszkańcy i turyści mogą już przespacerować się po Warszawie z 1918 roku. Pomoże im w tym specjalna aplikacja mobilna, która powstała z okazji setnej rocznicy odzyskania przez Polskę niepodległości. „Wasza Warszawa 1918/2018” wyznaczy trasy zwiedzania, przedstawi najważniejsze miejsca i postaci na archiwalnych nagraniach, a także zaproponuje udział w grach miejskich i quizach. Aplikację przygotowała Grupa Me & My Friends, a zawartość merytoryczną zapewnił warszawski Dom Spotkań z Historią.
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.